Suomentaja Marjut Hökfelt
Lukija Charlotta Jonsson
Alkuteos Henna Björk - Isku
Genret Dekkarit ja jännitys Kotimainen kaunokirjallisuus Uutuus
ISBN 9789524031738
Ilmestymispäivä 22.12.2023
Sidosasu Äänikirja
Sarja Henna Björk

Henna Björk - Slaget

Diamanter varar för evigt. Inte livet.

Henna Björk: Slaget, den första delen av Christian Rönnbackas nya deckarserie, sätter en hård käpp i form av Henna Björk i hjulen på en internationell brottsorganisation.

Abdul, Emmanuel och Ismael var knappt tio år gamla när de tvingades att bli barnsoldater under den ökände kommendören Toojay i Sierra Leone. Omkring tjugo år senare hittas Abduls massakrerade lik i Finland. En av polisens ledtrådar är ett varningsmeddelande som Abdul skickade till Emmanuel och Ismael som numera bor i Sverige. Toojay skulle inte sky några medel för att tysta dem för alltid.

Den finska skyddspolisens överinspektör Jarmo Rautiainen följer ledtråden till Göteborg och rekryterar en lokal förmåga, den unga irakisk-finska Henna Björk som jobbar för Göteborgspolisen. Hon är uppvuxen i en problemförort, är expert på gängvåld, snabb i vändningarna och har haft tidigare kontakter med den finska polisen.

Den den skenbart enkla uppgiften att ta en före detta barnsoldat till Finland för att vittna om folkmord, förvandlas i första delen av den actionfyllda Henna Björk-serien till en jakt som får läsaren att tappa andan.

Cover

Lisää kirjailijalta