Kirjailija Nicholas Binge
Suomentaja Laura Kataja
Kansi Satu Kontinen
Alkuteos Ascension
Genret Dekkarit ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789523764064
Ilmestymispäivä 25.08.2023
Sidosasu Kirja,Sidottu
Kirjastoluokka 84.2

Nousu

Itse nousu on haasteista pienin

Nicholas Bingen scifiä ja kauhua yhdistelevä jännityskirja Nousu vie kohtalokkaalle retkelle mystisen, keskeltä valtamerta nousseen vuoren huipulle

Vuonna 1991 professori ja mystisten ilmiöiden tutkija Harold Tunmore katosi jäljettömiin. Kolme vuosikymmentä myöhemmin hänen veljensä löytää Haroldin psykiatriselta klinikalta, jossa hän on majaillut keksityn nimen suojissa. Veljen näkeminen palauttaa Haroldin mieleen jotakin niin järkyttävää, että hän päätyy itsemurhaan.

Haroldin jäämistöstä löytyy kasa kirjeitä, joita hän ei koskaan postittanut. Kirjeet kuvaavat salaperäisen sotilaallisen ryhmän kokoaman retkikunnan matkaa kohti selittämätöntä ilmiötä: kymmeniä kilometrejä korkeaa vuorta, joka nousi kuin tyhjästä keskelle Tyyntä valtamerta. Vuorta, jonka osat vaikuttivat liikkuvan itsekseen, toisistaan riippumatta. Vuorta, jolla aika ei käyttäytynyt kuin maan kamaralla ja jota vain hetki sitten ei ollut olemassa.

Harold ja muut retkikunnan jäsenet kohtasivat vuoren jokaisen harjanteen takana vaaroja, joita ihmiskunta ei ollut koskaan aiemmin nähnyt. Kohti huippua matkatessaan retkikunta teki myös pelottavan havainnon: he eivät olleet vuorella yksin.

Nicholas Bingen Nousu-romaani kaappaa lukijan mukaansa kauhistuttavalle matkalle kohti salaperäisen vuoren huippua ja se iskee tajuntaan kuin hakku jäiseen kiviseinämään.

Cover

Lisää kirjailijalta

Nousu
Äänikirja