Kansi Timo Numminen
Genret Henkilökuvat ja elämäkerrat Tietokirjat Uutuus
ISBN 9789524033701
Ilmestymispäivä 05.06.2024
Sidosasu Kirja,Sidottu
Sivumäärä 480
Koko (mm x mm) 144 x 221
Kirjastoluokka 69.62

Viimeiset kilometrit

Kun matka päättyy kuolemaan

Olavi Lempisen ja Martti Merilinnan Viimeiset kilometritkertoo Suomen teillä tapahtuneista kuolemankolareista ja valottaa niiden syitä ja taustoja.

Suomen itsenäisyyden ajan tieliikenne on vaatinut noin 45 000 kuolonuhria, yhtä monta kuin keskisuuressa suomalaisessa kaupungissa on ihmisiä. Näitä kuolemankolareita selvittävät paitsi poliisit myös erityiset tutkijalautakunnat, joissa on myös tie- ja liikennetekniikan, autotekniikan, käyttäytymistieteiden ja lääketieteen asiantuntijoita.

Viimeiset kilometrit kertoo tutkijalautakuntien tutkimista onnettomuuksista sellaisina kuin ne tapahtuivat, kolaria edeltävien tapahtumien kuvausta ja taustaa unohtamatta. Mukana on 40 eri vuosikymmeninä tapahtunutta kuolemankolaria, jotka voisivat tapahtua vielä tänäkin päivänä autojen teknisestä kehityksestä huolimatta. Osa onnettomuuskuvauksista on julkaistu Olavi Lempisen ja Martti Merilinnan kirjoittamassa ja Tekniikan Maailma -lehden julkaisemassa palkitussa artikkelisarjassa ”Tutkijalautakuntaa tarvittiin”. Ne ovat karu muistutus liikenteen riskeistä, jotka jokaisen autoilevan tulisi tiedostaa.

Cover