Kirjailija Juha Vuorinen
Kansi Mika Sammalvehrä
Genret Huumori Kotimainen kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789524035934
Ilmestymispäivä 08.10.2024
Sidosasu Kirja,Sidottu
Sarja Juoppohullun päiväkirja
Kirjastoluokka 84.2

Juoppohullun päiväkirja (juhlakuntopainos)

Törkyhuumorin hävyttömin klassikko täyttää neljännesvuosisadan!

Juha Vuorisen tunnetuin romaani Juoppohullun päiväkirja kertoo alkoholistin ristiretkestä kohti vastuullisempaa elämää. Kirja aloitti 25 vuotta sitten sarjan, joka muutti maailmaa tai ainakin satojentuhansien lukijoiden käsityksen kirjallisuudesta.

Juha Berg on 31-vuotias rapajuoppo Helsingin Kalliosta. Hän on valmis ratkomaan riidat puhumalla nyrkeillään, nauttii sekalaisista seksisuhteista ja tietenkin alkoholista, johon rahat revitään vaikka pulloja keräämällä.

Kesken kaiken hauskanpidon Juha rakastuu kiihkeästi AA-kerhon ryhmänvetäjään Tiinaan, ja suhde etenee nopeasti. Kapuloita rakastavaisten rattaisiin työntävät Juhan paras ystävä Kristian sekä saksalaisen erotiikan erikoisasiantuntija Mikael. Amorin nuolen seivästämällä Juhalla on edessään suuria valintoja, mutta miten pitkälle kaikki ehtii mennä, ennen kuin ratkaisuja on jäljellä vain yksi?

Vuorisen absurdi törkyhuumorin kukkanen paiskoo pikkuporvarilliset arvot hevonhelvettiin ja vääntää nauruhermot kuralle. Vuosina 1998–2014 julkaistua sarjaa on luettu, myyty, fanitettu ja kritisoitu ihan vitusti. Siksi se onkin kulttiklassikon maineensa ansainnut. Juhlapainoksessa on Juha Vuorisen vuonna 2024 kirjoittama esipuhe.

Cover

Lisää kirjailijalta