Kansi Nils Olsson
Genret Dekkarit ja jännitys Kotimainen kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789523765443
Ilmestymispäivä 13.05.2022
Sidosasu E-kirja
Sarja Henna Björk 1
Kirjastoluokka 84.2

Henna Björk: Isku

Uutta timanttista dekkariviihdettä suositun Antti Hautalehto -sarjan luojalta

Christian Rönnbackan uuden dekkarisarjan avausosa Henna Björk: Isku lyö kansainvälisen rikollisjärjestön rumiin rattaisiin kovan kapulan, Henna Björkin.

Abdul, Emmanuel ja Ismail olivat tuskin kymmenvuotiaita, kun he joutuivat pahamaineisen, TwoJayksi kutsutun komentajan lapsisotilaiksi Sierra Leonessa. Parikymmentä vuotta myöhemmin Abdul löytyy Suomesta tapettuna, ja poliisi poimii johtolangaksi viestin, jonka Abdul lähetti varoitukseksi Ruotsissa asuville sotatovereilleen tunnistettuaan TwoJayn. Entinen komentaja on valmis vaientamaan heidät lopullisesti.

Supon ylitarkastaja Rautiainen lähtee seuraamaan johtolankaa Göteborgiin ja rekrytoi avukseen paikallisen virkavallan riveistä nuoren irakilaissuomalaisen Henna Björkin. Hän on ongelmalähiöiden jengiväkivallan asiantuntija ja kovissa liemissä keitetty poliisi, joka tekee ensin ja kysyy sitten, jos kysyy.

Tiheätempoisen dekkarisarjan ensimmäisessä osassa Henna Björkin helpolta kuulostava tehtävä tuoda entinen lapsisotilas Suomeen kansanmurhan todistajaksi muuttuu hengästyttäväksi pakomatkaksi, jossa pakenevien kintereillä juoksevat sekä rikolliset että poliisit kuin verikoirat.

Cover

Lisää kirjailijalta