Jill Mansell

Jill Mansell (s. 1958) on yksi tämän vuosituhannen menestyneimmistä brittiläisistä naiskirjailijoista. Hänen kirjojaan on myyty maailmanlaajuisesti yli 13 miljoonaa kappaletta. Mansell nousi Suomessakin heti eturiviin kesällä 2020 julkaistulla romaanilla Kaikki alkoi salaisuudesta, joka ponnahti suoraan lukuaikapalveluiden terävimpään kärkeen. Heinäkuussa 2021 ilmestynyt Ehkä tällä kertaa on toinen Mansellilta suomennettu teos, ja marraskuussa on luvassa Kolme ihanaa asiaa sinusta.

Mansell ei kirjoissaan kaihda vaikeampiakaan aiheita, mutta kirjoittaa niistä omalla tyylillään lämpimän humoristisesti. Kirjailijana hän on kuin suklaarasia: vaikka jokainen konvehti on erilainen sisukseltaan, tietää silti aina saavansa jotain herkullista.

Bristolissa asuva Mansell on täysipäiväinen kirjailija. Tosin omien sanojensa mukaan hän kirjoittaa vain silloin, kun ei keksi enää korvaavaa tekemistä – esimerkiksi television katselemista, hedelmäkarkkien syömistä ja kodin läheisellä kentällä harjoittelevien rugbynpelaajien seuraamista.

Kirjailijan omat nettisivut

© Jill Mansell