Jill Mansellin kepeän kuplivat romaanit

Jill Mansellin hauskojen, romanttisten ja ihastuttavan maanläheisten tarinoiden vietäviksi ovat antautuneet jo miljoonat lukijat ympäri maailman. Jutussamme esittelemme kaikki Mansellin suomeksi julkaistut romaanit.

Jill Mansellin romaanit

Jill Mansell (s. 1958) on yksi tämän vuosituhannen menestyneimmistä brittiläisistä naiskirjailijoista. Hänen kirjojaan on myyty maailmanlaajuisesti yli 13 miljoonaa kappaletta. Eikä ihme, sillä ne ovat rentoa ja viihdyttävää lukemista parhaimmasta päästä. Mansell ei kirjoissaan kaihda vaikeampiakaan aiheita, mutta kirjoittaa niistä omalla tyylillään lämpimän humoristisesti.

Bristolissa asuva Mansell on täysipäiväinen kirjailija. Tosin omien sanojensa mukaan hän kirjoittaa vain silloin, kun ei keksi enää korvaavaa tekemistä – esimerkiksi television katselemista, hedelmäkarkkien syömistä ja kodin läheisellä kentällä harjoittelevien rugbynpelaajien seuraamista.

Mansellin hauskat, romanttiset, nokkelat ja lämminhenkiset tarinat saavat auringon paistamaan sydämeen asti. Tässä jutussa esittelemme kaikki Mansellilta suomeksi ilmestyneet ja lähitulevaisuudessa julkaistavat romaanit. Kaikki teokset on suomentanut Pirjo Ruti.

Mansellin kirjailijakuva © Jill Mansell

 

Kaikki alkoi salaisuudesta -kirjan kansikuva

Kaikki alkoi salaisuudesta

Hätä ei lue lakia. Lainey ja hänen ystävänsä Kit tarvitsevat kipeästi uutta työpaikkaa, ja cornwallilaisperhe tarvitsee apua: tarmokasta pariskuntaa, joka laittaisi järjestykseen arjen kaaoksen. Kun kysyntä ja tarjonta kohtaavat näin somasti, kuka viitsisi takertua yksityiskohtiin, kuten siihen, että Lainey ja Kit eivät satu olemaan pariskunta.

Ystävyksillä riittää työtä Menhenick Housen sekamelskassa, mutta pian yhden jos toisen perheenjäsenen omituinen käytös antaa syyn epäillä, etteivät Lainey ja Kit olekaan ainoita, joilla on salaisuus piiloteltavanaan.

Ystäviltä tuntuvia henkilöhahmoja, yllättäviä käänteitä ja nokkelaa sanailua – Kaikki alkoi salaisuudesta on todellinen herkkupala. Jill Mansellin ensimmäinen suomennettu romaani on julkaistu painettuna, e-kirjana, äänikirjana ja pokkarina

 

Jill Mansellin Ehkä tällä kertaa -kirjan kansikuva

Ehkä tällä kertaa

Mimi ihastuu Goosebrookin kylään ja sen asukkaisiin tullessaan tapaamaan sinne isäänsä. Kylässä on kiinnostavia nähtävyyksiä: on houkutteleva Paddy, on ystävällinen Lois ja sitten on Cal, jonka kanssa Mimi joutuu lammaspainiin jo ennen kättelyä.

Uraansa keskittyvällä Mimillä on kotona Lontoossa poikaystävä ja parhaan kaverin kanssa kimppakämppä. Tästä huolimatta hänen olonsa on eniten kotoisa Goosebrookissa, etenkin Calin ollessa lähellä. Toisiinsa vetoa tuntevalla kaksikolla ovat tunteet kohdallaan, mutta ovatko elämäntilanteet ja aika koskaan sopivat rakkaudelle?

Jill Mansellin kepeän kupliva kesäromanssi vie lukumatkalle Cotswoldsin maaseudulle Englantiin. Ehkä tällä kertaa on julkaistu painettuna, e-kirjana, äänikirjana ja pokkarina.

 

Kolme ihanaa asiaa sinusta -kirjan kansikuva

Kolme ihanaa asiaa sinusta

Hallie on umpirakastunut mieheen, joka on täysin hänen ulottumattomissaan, mutta kaikin muin tavoin aivan täydellinen napakymppi. Flo puolestaan on ihastunut Zanderiin, jonka kanssa kaikki vaikuttaa valoisalta, kunnes miehen pelottava sisko tunkee kyyhkyläisten väliin.

Myös Tashalla on ongelma. Hänen uusi poikaystävänsä on uhkarohkea rämäpää eikä Tasha itsekään ole kaikista varovaisinta sorttia. Tasha ei voi olla pelkäämättä, että jokin hänen poikaystävänsä seikkailuista tulee olemaan tämän viimeinen.

Kolme ihanaa asiaa sinusta on sydänjuurista kiinni nappaava tarina kolmesta toisilleen vieraasta naisesta, joiden elämät kietoutuvat yllättävällä tavalla toisiinsa. Romaani on julkaistu painettuna, e-kirjanaäänikirjana ja pokkarina.

 

Jill Mansellin Mirandan suuri virhe -kirjan kansikuva

Mirandan suuri virhe

Mirandan historia miesten kanssa on melko surkea. Hänen viimeisin katastrofinsa on hurmaava Greg, joka vaikuttaa kaikin puolin mahtavalta, fiksulta ja jännittävältä. Mutta sitten Miranda saa kuulla Gregin jättäneen vaimonsa kuin nallin kalliolle kuullessaan tämän olevan raskaana.

Sydän särkyneenä Miranda alkaa ystäviensä kanssa suunnitella elämälleen uutta suuntaa. Gregiä täytyy näpäyttää, mutta mitä sen jälkeen? Oppiiko Miranda viimeisimmästä virheestään vai odottaako horisontissa seuraava ”täydellinen” mies, joka saa hänet pauloihinsa?

Mirandan suuri virhe on on hersyvä hyvän mielen tarina sattumuksesta toiseen seikkailevasta naisesta, jonka uskaliaat tempaukset saavat jopa Bridget Jonesin kalpenemaan. Romaani ilmestyi heinäkuussa 2022 painettuna, e-kirjana ja äänikirjana.  

 

Ja sitten tulit takaisin -kirjan kansikuva

Ja sitten tulit takaisin

Didi Laing ja Shay Mason rakastuivat taianomaisessa, talvisessa Venetsiassa. Rakkaus kesti puolisen vuotta, mutta sitten tapahtui jotain, mikä järkytti kokonaista Elliscomben kylää Cotswoldsissa. Shay lähti jättämättä edes hyvästejä, katosi kuin tuhka tuuleen.

Ja nyt, kolmetoista vuotta myöhemmin, Shay palaa Elliscombeen täyttääkseen isänsä viimeisen toiveen. Didi päättää olla välittämättä sisällään heräävästä vanhasta kipinästä, sillä hänellä on kaikki hyvin: työ hotellin johdossa sekä puolen vuoden kuluttua siintävät häät. Shayn paluu nostaa pintaan vanhat salaisuudet, ja vaikuttaa siltä, että niin on ollut jonkun tarkoituskin…

Ja sitten tulit takaisin kertoo elämän kirpeydestä ja suloisuudesta niin herkullisesti, että sen henkilöiden kanssa haluaisi ystävystyä. Romaani ilmestyi joulukuussa 2022 jättipokkarina, e-kirjana ja äänikirjana

 

Pitäisikö kertoa? -kirjan kansikuva
Pitäisikö kertoa?

Amber, Lachlan and Raffaele tutustuvat teini-ikäisinä lämminhenkisessä sijaiskodissa Cornwallin rannikolla. Vuodet vierivät ja ystävykset ovat nyt kolmekymppisiä, mutta kasvuvuosina heidän välilleen syntynyt vahva keskinäinen side on edelleen rikkumaton.

Kaikilla kolmella menee ammatillisesti hyvin, mutta yksityiselämä on karikkoista. Raffaelella on ongelmia tyttöystävän kanssa, ja Amber taas on salaa epätoivoisen rakastunut Lachlaniin, joka ei osaa asettua aloilleen. Kun leskeksi jäänyt kasvatti-isä löytää uuden rakkauden Välimeren-risteilyllä, on ystävysten aika toimia ja kertoa totuus jos toinenkin.

Jill Mansellin kuudes suomennettu teos Pitäisikö kertoa? vie merelliseen Lanrockiin, jossa kulman takana on yllätys poikineen ja kaiken yllä hohtaa kirkkaansininen taivas. Romaani ilmestyy tammikuussa 2023 jättipokkarina, e-kirjana ja äänikirjana.

Silkkaa piknikkiä -kirjan kansikuva

Silkkaa piknikkiä

Lara Carson matkustaa isänsä hautajaisiin Bathiin, kaupunkiin, josta lähti 18 vuotta aiemmin kipeiden tapahtumien seurauksena. Kaikkien vuosien jälkeen elämä on monella tapaa uusilla poluilla.

Lara kohtaa jälleen parhaimman nuoruudenystävänsä Evien, joka on innoissaan sekä Laran paluusta että tulevista häistään. Lara tapaa myös ensirakkautensa Flynnin. Mies on yhtä puoleensavetävä kuin aina ennenkin. Vanha kipinä syttyy uudelleen, mutta miten Flynn reagoi, kun saa tietää Laran suuresta salaisuudesta?

Silkkaa piknikkiä on lämpimän humoristinen romaani kotiinpaluusta, uusista mahdollisuuksista ja suloisenkipakoista sattumuksista, joita elämä itse kunkin eteen heittelee. Romaani ilmestyy kesäkuussa 2023 jättipokkarina, e-kirjana ja äänikirjana.