Kirjailija Juha Vuorinen
Kansi Mika Sammalvehrä
Genret Huumori Kotimainen kaunokirjallisuus
ISBN 9789523766891
Ilmestymispäivä 17.12.2021
Sidosasu E-kirja
Sarja Juoppohullun päiväkirja 4
Kirjastoluokka 84.2

Vaippaihottuma

Vauvaa pukkaa kuin kuurankukkaa

Juha Vuorisen kulttimaineeseen nousseen Juoppohullun päiväkirja -romaanisarjan neljännessä osassa Juhan elämä muuttuu vuoristoradaksi, kun puolimetrinen kakkalinko asettuu taloksi.

Entinen rapajuoppo ja häntäheikki Juha Berg huomaa joutuneensa kolmanneksi pyöräksi parisuhteessaan, kun pieni tyttövauva rääkyy ja kakkii itsensä keskelle hänen ja Sirpan elämää. Menneiden päivien pyhä kolminaisuus – naiset, sekopäinen rellestys ja raaka viina – alkaa taas tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta kasvavien vaippavuorien rinnalla.

Tuttu ryyppyremmi pyörii tietysti jaloissa sekoittamassa pakkaa entisestään, ja Juha alkaa höperehtiä absolutistia huomattuaan, että pitkän kuivan kauden jälkeen darraa mitataan Richterin asteikolla. Hänen on myönnettävä itselleen, että hänen elämänsä on perustavalla tavalla muuttunut.

Vaippaihottuma on paskat seinille roiskivan paljas kuvaus erään suomalaisen isin elämästä – niin hyvistä kuin niistä helvetin huonoistakin päivistä. Kirja kuplii iloa, surua, mielipuolista huumoria ja valtavasti rakkautta.

Cover

Lisää kirjailijalta