Kirjailija Jori Reijula
Kansi Jussi Jääskeläinen
Genret Huumori Kotimainen kaunokirjallisuus
ISBN 9789523764002
Ilmestymispäivä 14.03.2023
Sidosasu E-kirja
Sarja Lattesamurai 2
Kirjastoluokka 84.2

Tähtipylly

Tennissukkia ja muita miehen elämän taitekohtia

Tähtipylly on Jori Reijulan humoristisen romaanitrilogian toinen osa, jossa lattesukupolven valioedustaja ja puutarha-alan insinöörikomeetta Jiipee jatkaa ketterää kompurointiaan miehen tiellä ja vähän tien poskessakin.

Jiipee on työmatkalla Roomassa juopottelevan esimiehensä kanssa. Monista piinallisista tilanteista luovinut matkamies on helpottunut päästessään kotiin, mutta juuri kotona, Jiipeen kalsarilaatikossa, lymyilee onnettomuuden alku, valkoinen miesten sukka. Vieras sukka. Jiipeen kalsarireviirillä.

Mustasukkaisuuden piru ottaa vallan kuopiolaisessa kotitaloudessa kysymättä lainkaan lupaa Raija-vaimolta, jonka toleranssi kaikenmoiseen turhanaikaiseen elämöintiin on tunnetusti tasan nolla. Jiipeen on muutettava piruineen toiseen osoitteeseen. Ja kuin tilauksesta myös työpäivät alkavat saada helvetillisiä sävyjä, kun pomo keksii kiristää Jiipeetä Rooman-törttöilyistään.

Työ ja perhe, jo kaksi rikkinäistä jalkaa Jiipeen kolmijalkaisessa elämän voimavarojen jakkarassa. Väistämätöntä takapuolituntumaa tantereeseen ei pysty pehmentämään edes Iida-tyttären antama lohtulelu, yksisarvinen nimeltä Tähtipylly.

Cover