Kirjailija Ilona Tuominen
Lukija Kati Tammensola
Kansi Satu Kontinen
Genret Kotimainen kaunokirjallisuus Lukuromaanit ja viihde Uutuus
ISBN 9789524030854
Ilmestymispäivä 31.05.2024
Sidosasu Äänikirja
Sarja Kortteli 2
Kirjastoluokka 84.2

Normipäivä

Tammilehdon järki ja tunteet

Ilona Tuomisen Normipäivä kutsuu jälleen Poppeli-korttelin syreenintuoksuiseen pihaan ja esittelee tällä kertaa naapurustosta huoneistossa D 23 asuvan Amalian, toimeliaan järki-ihmisen.

Opettaja Amalia Tammilehdon kesälomapäivät vetelevät viimeisiään, kun hänen puhelimeensa kilahtaa viesti naapurilta hiivan lainaamisesta. Aman apu palkitaan korillisella tuoksuvia lämpimäisiä, ja Ama päättää pistäytyä pullineen ovinaapurinsa, vanhan Hilma-rouvan, luokse.

Viattomasta kahvitteluhetkestä syttyy kuitenkin varsin erikoinen kiista, jonka raapaisee alkuun Hilman pojanpoika. Ama on kiertänyt tämän miehen mieluiten kaukaa jo pidemmän aikaa, mutta kun vanha välttelytaktiikka muuttuukin yllättäen mahdottomaksi, kaikki Aman suunnitelmat palavat poroksi ja satavat tuhkana viheliäisen pullariidan raunioille.

Muutosten ryöpyssä Aman on mietittävä uusiksi minäkuvaansa yksin viihtyvänä pärjääjänä, jolle vaihtuvat tilanteet tappeluista perunoiden heittelyyn kuuluvat normipäivään ja joka ei ole tottunut katselemaan maailmaa höpsöromanttisen ruusunpunaisten lasien läpi.

Cover