Kirjailija Ilona Tuominen
Kansi Satu Kontinen
Genret Kotimainen kaunokirjallisuus Lukuromaanit ja viihde Tulossa
ISBN 9789524030847
Ilmestymispäivä 31.05.2024
Sidosasu E-kirja
Sarja Kortteli 2
Kirjastoluokka 84.2

Normipäivä

Tammilehdon järki ja tunteet

Ilona Tuomisen Normipäivässä Poppeli-kortteli kutsuu jälleen pistäytymään syreenintuoksuiseen pihaansa ja tutustumaan asunnon D 23 Amaliaan, järki-ihmiseen, jonka jalkoja ei vie alta edes rakkaus.

Opettaja Amalia Tammilehto viettää viimeistä kesälomaviikonloppuaan, kun taloyhtiön keskusteluryhmään kilahtaa pyyntö hiivan lainaamisesta. Naapurit maksavat lainan tuoksuvina lämpimäisinä, ja kun sateisen suhmuraisella pihalla ei näy edes Koistista tai Sannia, Ama päättää jakaa korvapuustit ovinaapurinsa, vanhan Hilma-rouvan, kanssa.

Viattomasta kahvitteluhetkestä lähtee kuitenkin liikkeelle varsin erikoinen tapahtumien ketju, joka sysää nurin kaikki Aman suunnitelmat. Ja syypää sekamelskaan on tavallaan Hilma-rouva, sillä koko pulla-gaten aiheuttaja on Hilman oma pojanpoika, mies, jonka Ama kiertää mieluimmin kaukaa.

Muutosten ryöpyssä Aman on mietittävä uusiksi myös käsityksensä omasta itsestään yksin viihtyvänä pärjääjänä, joka ei katsele maailmaa vanhempiensa tapaan höpsöromanttisen ruusunpunaisten lasien läpi.

Cover