Kirjailija Johanna Nordling
Kansi Mika Tuominen
Genret Harrasteet Tietokirjat Tulossa
ISBN 9789523767249
Ilmestymispäivä 17.04.2024
Sidosasu Kirja,Sidottu
Kirjastoluokka 79.31

Jalkapallon muotoinen Saksa

Saksalaisen futiksen tarinat

Jalkapallon muotoinen Saksa on Johanna Nordlingin viihdyttävä ja analyyttinen katsaus saksalaisen jalkapallon olemukseen.

Saksalaista jalkapalloa on ihailtu ja parjattu: Saksan maajoukkueen on sanottu voittavan aina ja saksalaista värikästä fanikulttuuria on kehuttu, mutta toisaalta Saksan pelaamista on luonnehdittu konemaiseksi ja tylsäksi. Onko kyse kuitenkin vain stereotypioista? Millaista saksalaisfutis todellisuudessa on?

Jalkapallon muotoinen Saksa kertoo, kuinka laji rantautui Saksaan ja kehittyi yläluokkaisten koulujen huvituksesta työväenluokan intohimoksi ja miten Saksasta on tullut yksi jalkapallon ehdottomista kärkimaista.

Nordling on haastatellut kirjaa varten lukuisia pelaajia, valmentajia, faneja, toimittajia ja muita jalkapallotoimijoita. Mukana on myös useita Bundesliigassa pelanneita suomalaisia kuten Juhani Peltonen, Petri Pasanen, Lukas Hradecky, Tinja-Riikka Korpela ja Essi Sainio. Tuloksena on värikkäitä anekdootteja ja huumoria sisältävä saksalaisen jalkapallon historia, joka ei kuvaa vain peliä vaan lajin valtavaa merkitystä maan kulttuurissa ja yhteiskunnassa.

Cover