Hyvän mielen kirjat

Toivoa, lohtua, ystävyyttä, lämpöä, rakkautta, yhteyttä toisiin ihmisiin, elämän suruja ja iloja – tätä kaikkea ovat Bazarin hyvän mielen kirjat. Tutustu hyvän mielen kirjoihimme täällä!

Bazar julkaisee vuonna 2023 joka kuukausi vähintään yhden hyvän mielen kirjan jättipokkarina, e-kirjana ja äänikirjana. Nämä romaanit tarjoavat mukavaa ajanvietettä ja kaivattua hengähdystaukoa arjesta. Kun seuraavan kerran haluat nähdä elämän valoisammalle puolelle, tartu hyvän mielen kirjaan, ota mukava asento ja anna lämmön tuntua sydämessä asti.

Tässä jutussa esittelemme hyvän mielen kirjoja julkaisevia kirjailijoitamme. Katso myös hyvän mielen kirjojen valikoima verkkokaupassamme.

 

Jill Mansellin kuva

Jill Mansell

Englantilaisen Jill Mansellin romaanit ovat riemastuttaneet jo miljoonia lukijoita eri puolilla maailmaa. Eikä ihme, sillä ne ovat rentoa ja viihdyttävää lukemista parhaimmasta päästä – hauskaa, romanttista, nokkelaa ja lämminhenkistä. Mansellin kirjat saavat rakastumaan niiden ihastuttaviin henkilöhahmoihin, huikeisiin juonenkäänteisiin ja terävään dialogiin. Mansellilta on julkaistu suomeksi romaanit Kaikki alkoi salaisuudesta, Ehkä tällä kertaa, Kolme ihanaa asiaa sinusta, Mirandan suuri virhe, Ja sitten tulit takaisin ja Pitäisikö kertoa?. Seitsemäs suomennettu Mansellin romaani Silkkaa piknikkiä ilmestyy kesäkuussa 2023. Kaikki seitsemän kirjaa on suomentanut Pirjo Ruti.

Kirjailijakuva: © Jill Mansell

Tutustu Jill Mansellin romaaneihin
Lue lisää kirjailijasta

Milly Johnsonin kirjailijakuva

Milly Johnson

Hyvän mielen kirjallisuuden taiturina tunnettu englantilainen Milly Johnson kirjoittaa sydämellisen hurmaavia hyvän mielen romaaneja, joissa mukana on lämmintä huumoria ja tunteiden koko kirjo. Palkittu englantilainen kirjailija ammentaa tarinoihinsa omasta elämänkokemuksestaan ja haluaa teoksiensa herättävän lukijoissa aitoja tunteita, joita hän itsekin kokee kirjoittaessaan. Johnsonilta on julkaistu suomeksi romaanit Kirsikoita ja joulun taikaa (suom. Ullamarja Kankaanranta), Teetä auringonkukkien kahvilassa ja Kaikkien joulujen äiti (molemmat suom. Irma Rissanen). Johnsonin neljäs romaani Rakkauden ilmansuunnat (suom. Irma Rissanen) ilmestyy maaliskuussa 2023.

Kirjailijakuva: © Chris Sedgewick

Tutustu Milly Johnsonin romaaneihin
Lue lisää kirjailijasta

Ruth Hoganin kirjailijakuva

Ruth Hogan

Hyvän mielen romaanien kuningattareksi tituleerattu brittikirjailija Ruth Hogan tunnetaan tarinoista, jotka ovat täynnä lämpöä, toivoa, viisautta, rakkautta ja ystävyyttä. Hoganin romaanien eksentriset henkilöhahmot, ilmaisuvoimainen kieli ja yksityiskohdilla herkutteleva kerronta ovat saaneet jo lukuisat suomalaisetkin lukijat ihastumaan niihin. Hoganilta on julkaistu suomeksi romaanit Kadonneiden tavaroiden vartija, Lauluja variksille, Queenie Malonen Paratiisihotelli ja Madame Burovan kuu ja tähdet. Kaikki neljä romaania on suomentanut Susanna Tuomi-Giddings.

Kirjailijakuva: © Simon Weller

Tutustu Ruth Hoganin romaaneihin
Lue lisää kirjailijasta

Katie Fforde

Katie Fforde

Monen luottokirjailijaksi noussut englantilainen Katie Fforde on kirjoittanut kymmeniä lukijoiden suosikeiksi nousseita teoksia. Fforden ihastuttavat ystävyyttä ja rakkautta käsittelevät romaanit ovat täydellinen valinta kaikille, jotka kaipaavat hyvän mielen luettavaa ja pakoa arjesta. Kirjojen rakastettavat henkilöhahmot eivät jää toimettomiksi vaikeuksienkaan edessä, vaan käärivät hihansa ja ryhtyvät hommiin. Fforden ensimmäinen suomennettu romaani Kevättä mielessä julkaistaan huhtikuussa 2023. Toinen romaani Salainen puutarha ilmestyy heinäkuussa 2023. Molemmat romaanit on suomentanut Siiri Hornsby.

Kirjailijakuva: © David O’Driscoll

Lue lisää kirjailijasta

Ilona Tuominen

Ilona Tuominen

Aikaisemmin trillereitä kirjoittaneen turkulaisen Ilona Tuomisen ensimmäinen hyvän mielen kirja Seurustelusalaliitto ilmestyy keväällä 2023. Romaani aloittaa lämminhenkisen Kortteli-nimisen romaanisarjan, jossa kerrotaan turkulaisen puutaloyhteisön elämästä. Tuominen työskentelee opettajana Kaarinassa ja asuu itsekin uuden sarjansa kaltaisessa miljöössä vanhassa puutalokorttelissa Turussa.

Lue lisää kirjailijasta

Kirjailijakuva:© Erja Laurén

Beth Morrey

Beth Morrey

Brittikirjailija Beth Morrey kirjoittaa lämminhenkisiä hyvän mielen romaaneja, joissa tarinoiden sankareina ovat usein naiset elämänsä käännekohdissa. Morrey sai kimmokkeen esikoisromaaniinsa Missy Carmichaelin rakkaustarina (suom. Pirjo Ruti) työnnellessään lastaan vaunuissa paikallisessa puistossa. Hänestä tuli osa koiranomistajien, lenkkeilijöiden, naapureiden ja perheiden yhteisöä, ja se inspiroi häntä kirjoittamaan romaanin toisilleen tuntemattomien ihmisten ystävystymisestä. Morreyn toinen sydäntälämmittävä romaani Delphine Jonesin tuhat pientä unelmaa (suom. Pirjo Ruti) julkaistaan elokuussa 2023.

Kirjailijakuva: © Gerrard Gethings

Lue lisää kirjailijasta

Catherine Isaacin kirjailijakuva

Catherine Isaac

Englantilainen kirjailija Catherine Isaac on tehnyt uraa journalistina ja julkaissut useita bestsellereitä kirjailijanimellä Jane Costello. Keväällä 2019 Isaac valittiin RNA:n Popular Romantic Fiction -palkinnon saajaksi. Isaac kirjoittaa sydämellisen liikuttavia tarinoita, ja hänen kirjansa kertovat usein rakkaudesta sen laajimmassa merkityksessä sekä ilon pilkahduksista synkimpänäkin päivänä. Isaacilta on julkaistu suomeksi kaksi romaania: Sinusta, minusta, kaikesta ja Sekainen ihana elämämme. Kolmas suomennettu romaani Maailma on sinun julkaistaan joulukuussa 2023. Kaikki kolme romaania on suomentanut Pirjo Ruti.

Kirjailijakuva: © Stephen Wolstenholme

Lue lisää kirjailijasta

Veronica Henry

Veronica Henry

Veronica Henry on Isossa-Britanniassa asuva kirjailija, joka on ennen kirjailijanuraansa työskennellyt televisiosarjojen käsikirjoittajana. Vuonna 2014 Henrylle myönnettiin Romantic Novelists’ Associationin palkinto. Ominaista Henryn romaaneille ovat suloisen ihastuttavat miljööt ja samastuttavat henkilöhahmot. Suomeksi häneltä julkaistaan toukokuussa 2023 hyvän mielen romaani Kuinka rakastua kirjakaupassa (suom. Kaisa Ranta). Seuraava Henryn suomennettu romaani Heräteostos (suom. Kristiina Vaara) ilmestyy syksyllä 2023.

Kirjailijakuva © Jenny Lewis

Lue lisää kirjailijasta

Anna Larsson

Anna Larsson

Ruotsalainen Anna Larsson asuu Tukholmassa ja työskentelee konsulttina. Inspiraation esikoisromaaniinsa Larsson sai sekä elokuvamaailmasta tähti- ja fanikulttuureineen että omasta jatkuvasta kaipuustaan viettää aikaa luonnossa. Larssonin romanttinen ja ironisen hauska esikoisromaani Etusivun aineksia (suom. Heli Ikäheimo) julkaistaan suomeksi helmikuussa 2023.

Kirjailijakuva: © Stefan Tell

Lue lisää kirjailijasta

Meri Savonen

Meri Savonen

Meri Savonen on helsinkiläinen kirjailija, toimittaja ja Kultalevyllä palkittu sanoittaja. Kirjoittamansa pop-sanoitukset inspiroivat Savosta kirjoittamaan esikoisromaaninsa Amandan kolme kesää, joka ilmestyy keväällä 2023. Romaanissaan Savonen pyrkii sanoittamaan tunteita mahdollisimman aidosti ja rehellisesti aivan kuten kirjoittamissaan lyriikoissaan. Aikaisemmin Savoselta on ilmestynyt viisi lastenkirjaa.

Kirjailijakuva: © Jetro Stavén

Lue lisää kirjailijasta

 

Verkkokaupastamme löydät koko hyvän mielen kirjojemme valikoiman ja kuukausittain vaihtuvat hyvän mielen kirjasuosituksemme. 

Tutustu hyvän mielen kirjoihin verkkokaupassamme