Hyvän mielen kirjat

Toivoa, lohtua, ystävyyttä, lämpöä, rakkautta, yhteyttä toisiin ihmisiin, elämän suruja ja iloja – tätä kaikkea ovat Bazarin hyvän mielen kirjat. Tutustu hyvän mielen kirjoihimme täällä!

Bazar julkaisee vuodesta 2023 alkaen joka kuukausi vähintään yhden hyvän mielen kirjan jättipokkarina, e-kirjana ja äänikirjana. Nämä romaanit tarjoavat mukavaa ajanvietettä ja kaivattua hengähdystaukoa arjesta. Kun seuraavan kerran haluat nähdä elämän valoisammalle puolelle, tartu hyvän mielen kirjaan, ota mukava asento ja anna lämmön tuntua sydämessä asti.

Tässä jutussa esittelemme hyvän mielen kirjoja julkaisevia kirjailijoitamme. Katso myös hyvän mielen kirjojemme valikoima Kirja-verkkokaupassa.

 

Jill Mansellin kuva

Jill Mansell

Englantilaisen Jill Mansellin romaanit ovat riemastuttaneet jo miljoonia lukijoita eri puolilla maailmaa. Eikä ihme, sillä ne ovat rentoa ja viihdyttävää lukemista parhaimmasta päästä – hauskaa, romanttista, nokkelaa ja lämminhenkistä. Mansellin kirjat saavat rakastumaan niiden ihastuttaviin henkilöhahmoihin, huikeisiin juonenkäänteisiin ja terävään dialogiin. Mansellilta on julkaistu suomeksi romaanit Kaikki alkoi salaisuudesta, Ehkä tällä kertaa, Kolme ihanaa asiaa sinusta, Mirandan suuri virhe, Ja sitten tulit takaisin, Pitäisikö kertoa?Silkkaa piknikkiä (kaikki suom. Pirjo Ruti) ja Lupaa minulle (suom. Riina Vuokko). Mansellin yhdeksäs suomennettu romaani Tämä muuttaa kaiken (suom. Pirjo Ruti) ilmestyy syksyllä 2024.

Kirjailijakuva: © Jill Mansell

Tutustu Jill Mansellin romaaneihin
Lue lisää kirjailijasta

Milly Johnsonin kirjailijakuva

Milly Johnson

Hyvän mielen kirjallisuuden taiturina tunnettu englantilainen Milly Johnson kirjoittaa sydämellisen hurmaavia hyvän mielen romaaneja, joissa mukana on lämmintä huumoria ja tunteiden koko kirjo. Palkittu englantilainen kirjailija ammentaa tarinoihinsa omasta elämänkokemuksestaan ja haluaa teoksiensa herättävän lukijoissa aitoja tunteita, joita hän itsekin kokee kirjoittaessaan. Johnsonilta on julkaistu suomeksi romaanit Kirsikoita ja joulun taikaa (suom. Ullamarja Kankaanranta), Teetä auringonkukkien kahvilassaKaikkien joulujen äiti ja Rakkauden ilmansuunnat (kaikki suom. Irma Rissanen) ja Kaiken keskellä elämä (suom. Oona Nyström).

Kirjailijakuva: © Chris Sedgewick

Tutustu Milly Johnsonin romaaneihin
Lue lisää kirjailijasta

 

Katie Fforde

Katie Fforde

Monen luottokirjailijaksi noussut englantilainen Katie Fforde on kirjoittanut kymmeniä lukijoiden suosikeiksi nousseita teoksia. Fforden ihastuttavat ystävyyttä ja rakkautta käsittelevät romaanit ovat täydellinen valinta kaikille, jotka kaipaavat hyvän mielen luettavaa ja pakoa arjesta. Kirjojen rakastettavat henkilöhahmot eivät jää toimettomiksi vaikeuksienkaan edessä, vaan käärivät hihansa ja ryhtyvät hommiin. Ffordelta on julkaistu suomeksi kolme romaania: Kevättä mielessä, Salainen puutarha (molemmat suom. Siiri Hornsby) ja Antiikkia ja onnekkaita löytöjä (suom. Eeva Parviainen). Neljäs suomennettu romaani Joulusukka ja muita kertomuksia (suom. Anne Pölkki) julkaistaan syksyllä 2024.

Kirjailijakuva: © David O’Driscoll

Lue lisää kirjailijasta

Ilona Tuominen

Aikaisemmin trillereitä kirjoittaneen turkulaisen Ilona Tuomisen ensimmäinen hyvän mielen kirja Seurustelusalaliitto ilmestyi keväällä 2023. Romaani aloittaa lämminhenkisen Kortteli-nimisen romaanisarjan, jossa kerrotaan turkulaisen puutaloyhteisön elämästä. Sarjan toinen osa Normipäivä ilmestyy toukokuussa 2024, ja sarjaan kuuluva pieni jouluspesiaali Korttelirauhanjulistus julkaistaan vain ääni- ja e-kirjana marraskuussa 2024. Tuominen työskentelee opettajana Kaarinassa ja asuu itsekin Kortteli-sarjan kaltaisessa miljöössä vanhassa puutalokorttelissa Turussa.

Kirjailijakuva:© Netta Vuolle

Lue lisää kirjailijasta

 

Beth Morrey

Beth Morrey

Brittikirjailija Beth Morrey kirjoittaa lämminhenkisiä hyvän mielen romaaneja, joissa tarinoiden sankareina ovat usein naiset elämänsä käännekohdissa. Morrey sai kimmokkeen esikoisromaaniinsa Missy Carmichaelin rakkaustarina työnnellessään lastaan vaunuissa paikallisessa puistossa. Hänestä tuli osa koiranomistajien, lenkkeilijöiden, naapureiden ja perheiden yhteisöä, ja se inspiroi häntä kirjoittamaan romaanin toisilleen tuntemattomien ihmisten ystävystymisestä. Morreyn toinen sydäntälämmittävä romaani Delphine Jonesin tuhat pientä unelmaa julkaistiin elokuussa 2023, ja kolmas huumorin ja oivallusten siivittämä lukuelämys Clover Hendry vaihtaa vapaalle julkaistaan elokuussa 2024. Kaikki kolme romaania on suomentanut Pirjo Ruti.

Kirjailijakuva: © Gerrard Gethings

Lue lisää kirjailijasta

 

Veronica Henry

Veronica Henry

Veronica Henry on Isossa-Britanniassa asuva kirjailija, joka on ennen kirjailijanuraansa työskennellyt televisiosarjojen käsikirjoittajana. Vuonna 2014 Henrylle myönnettiin Romantic Novelists’ Associationin palkinto. Ominaista Henryn romaaneille ovat suloisen ihastuttavat miljööt ja samastuttavat henkilöhahmot. Henryn ensimmäiset suomennetut hyvän mielen romaanit Kuinka rakastua kirjakaupassa (suom. Kaisa Ranta) ja Heräteostos (suom. Kristiina Vaara) julkaistiin vuonna 2023.  Kolmas suomennettu romaani Rantamaja (suom. Aura Elometsä) julkaistaan keväällä 2024. Kirja aloittaa samannimisen neliosaisen kirjasarjan, joka on kokoelma tunteikkaita, elämänmakuisia kertomuksia, joita yhdistää värikkäänä hehkuva rantamajarivistö Etelä-Englannin kauneimmalla hiekkarannalla. Sarjan toinen osa Paluu rantamajaan (suom. Laura Kataja) sekä kolmas osa Joulu rantamajassa (suom. Kristiina Vaara) julkaistaan syksyllä 2024.

Kirjailijakuva © Jenny  Lewis

Lue lisää kirjailijasta

 

Hanna Velling

Hanna Velling

Helsinkiläinen Hanna Velling työskentelee copywriterina, vapaana toimittajana ja tarinankertojana oman yrityksensä kautta. Hänet tunnetaan lämminhenkisistä romaaneistaan, joissa hän kuvaa ihmissuhteita raikkaasti ja oivaltavasti. Aikaisemmin ihmissuhderomaaneja kirjoittaneen Vellingin ensimmäinen hyvän mielen kirja Siivousta ja sydämen asioita julkaistiin syksyllä 2023, ja seuraava Pieni puoti Punavuoressa ilmestyi keväällä 2024. Kolmas romaani Pikkupakkasia ruukkikylässä julkaistaan joulukuussa 2024.

Kirjailijakuva: © Krista Keltanen

Lue lisää kirjailijasta

James Bailey

James Bailey

Englantilainen James Bailey haaveili kirjailijan urasta jo lapsena, ja sai tuntumaa kirjoittamiseen avaamalla nettisivuston, jonne hän kirjoitti eksklusiivisia haastatteluja maailmanlaajuisesti tunnetuista huippu-urheilijoista. Valmistuttuaan yliopistosta ja matkusteltuaan maailmalla hän palasi kotikaupunkiinsa Bristoliin ja perusti kävelykierroksia järjestävän yrityksen. Matkailijoille suunnattuihin kaupunkikierroksiin liittyvän yritystoimintansa ohessa hän ryhtyi työstämään ensimmäistä romaaniaan Kruuna vai Klaava? (suom. Laura Liimatainen), joka julkaistiin suomeksi marraskuussa 2023. Baileyn toinen hyvän mielen romaani Tie luoksesi (suom. Laura Liimatainen) ilmestyy suomeksi syksyllä 2024.

Kirjailijakuva: © Stephen Lewis

Lue lisää kirjailijasta

Catherine Isaacin kirjailijakuva

Catherine Isaac

Englantilainen kirjailija Catherine Isaac on tehnyt uraa journalistina ja julkaissut useita bestsellereitä kirjailijanimellä Jane Costello. Keväällä 2019 Isaac valittiin RNA:n Popular Romantic Fiction -palkinnon saajaksi. Isaac kirjoittaa sydämellisen liikuttavia tarinoita, ja hänen kirjansa kertovat usein rakkaudesta sen laajimmassa merkityksessä sekä ilon pilkahduksista synkimpänäkin päivänä. Isaacilta on julkaistu suomeksi kolme romaania: Sinusta, minusta, kaikesta, Sekainen ihana elämämme ja Maailma on sinun. Kaikki kolme kirjaa on suomentanut Pirjo Ruti.

Kirjailijakuva: © Stephen Wolstenholme

Lue lisää kirjailijasta

Ruth Hoganin kirjailijakuva

Ruth Hogan

Hyvän mielen romaanien kuningattareksi tituleerattu brittikirjailija Ruth Hogan tunnetaan tarinoista, jotka ovat täynnä lämpöä, toivoa, viisautta, rakkautta ja ystävyyttä. Hoganin romaanien eksentriset henkilöhahmot, ilmaisuvoimainen kieli ja yksityiskohdilla herkutteleva kerronta ovat saaneet jo lukuisat suomalaisetkin lukijat ihastumaan niihin. Hoganilta on julkaistu suomeksi romaanit Kadonneiden tavaroiden vartija, Lauluja variksille, Queenie Malonen Paratiisihotelli ja Madame Burovan kuu ja tähdet. Kaikki neljä romaania on suomentanut Susanna Tuomi-Giddings.

Kirjailijakuva: © Simon Weller

Tutustu Ruth Hoganin romaaneihin
Lue lisää kirjailijasta

Frida Gråsjö

Frida Gråsjö

Frida Gråsjö on ruotsalainen kirjailija ja juristi. Haaveiltuaan pitkään kirjoittamisesta hän päätti tarttua toimeen Thaimaan-lomallaan vuonna 2017 – ja nyt häneltä on julkaistu sekä huippusuosittuja hyvän mielen romaaneja että cozy crime -dekkareita. Gråsjön viisiosainen, idylliseen ruotsalaiskylään sijoittuva Rosnäs-sarja julkaistaan kokonaisuudessaan suomeksi kesällä 2024. Herkullisen ahmittavaan hyvän mielen sarjaan, joka lumoaa viehättävällä miljööllään, lämpimällä huumorillaan ja omintakeisella henkilökaartillaan kuuluvat osat Täyden hääpalvelun majatalo, Äkäpussien antikvariaatti, Kuplia kulisseissa, Synkkien sydänten kesälaidun ja Rakkauden yksitoista makua (kaikki suom. Heli Ikäheimo).

Kirjailijakuva: © Helena Christerdotter

Lue lisää kirjailijasta

Ruth Jones

Walesilainen Ruth Jones on kirjailija sekä menestynyt ja palkittu tv-käsikirjoittaja, näyttelijä, koomikko ja tuottaja. Hän on kirjoittanut kolme romaania, joista keväällä 2024 ilmestyvä Mikä jäi kertomatta (suom. Helene Bützow) on ensimmäinen suomennettu.

Kirjailijakuva: © Maxine Evans

Lue lisää kirjailijasta

Laura Kay

Laura Kay

Englantilainen Laura Kay on kirjailija ja journalisti, joka kirjoittaa mm. The Guardianiin, Metro-lehteen, Stylist Magazineen ja Diva Magazineen. Lontoossa asuvan Kayn ensimmäinen suomennettu hyvän mielen romaani Villi vuosi (suom. Jade Haapasalo) julkaistiin keväällä 2024.

Kirjailijakuva: © Alex Krook

Lue lisää kirjailijasta

Siri Østli

Siri Østli

Siri Østli on norjalainen kirjailija ja viiden tyttären äiti. Hän on opiskellut ranskaa, venäjää ja psykologiaa, ja kirjoittaa ahmittavan ihania hyvän mielen romaaneja rakastettavine henkilöhahmoineen. Marraskuussa 2023 ilmestynyt Uusien alkujen joulukalenteri (suom. Aino Ahonen) on Østlin ensimmäinen suomennettu romaani.

Kirjailijakuva: © Åsmund Holien Mo

Lue lisää kirjailijasta

Phillipa Ashley

Phillipa Ashley

Englantilainen Phillipa Ashley työskenteli työskenteli journalistina ja copywriterinä ennen kirjailijanuraansa. Viihdyttäviä, hauskoja ja romanttisia tarinoita kirjoittava Ashley sai inspiraation ensimmäiseen romaaninsa North & South -nimisestä tv-ohjelmasta, ja nyt hän on kirjoittanut jo lähes 30 romaania. Asleyn ensimmäinen suomennettu hyvän mielen romaani Unelmien joululoma (suom. Marlene Sanoukian) julkaistiin marraskuussa 2023.  

Kirjailijakuva: © John Houldcroft

Lue lisää kirjailijasta

Meri Savonen

Meri Savonen

Meri Savonen on helsinkiläinen kirjailija, toimittaja ja Kultalevyllä palkittu sanoittaja. Kirjoittamansa pop-sanoitukset inspiroivat Savosta kirjoittamaan esikoisromaaninsa Amandan kolme kesää, joka ilmestyi keväällä 2023. Romaanissaan Savonen pyrkii sanoittamaan tunteita mahdollisimman aidosti ja rehellisesti aivan kuten kirjoittamissaan lyriikoissaan. Aikaisemmin Savoselta on ilmestynyt viisi lastenkirjaa.

Kirjailijakuva: © Jetro Stavén

Lue lisää kirjailijasta

 

Anna Larsson

Anna Larsson

Ruotsalainen Anna Larsson asuu Tukholmassa ja työskentelee konsulttina. Inspiraation esikoisromaaniinsa Larsson sai sekä elokuvamaailmasta tähti- ja fanikulttuureineen että omasta jatkuvasta kaipuustaan viettää aikaa luonnossa. Larssonin romanttinen ja ironisen hauska esikoisromaani Etusivun aineksia (suom. Heli Ikäheimo) julkaistiin suomeksi helmikuussa 2023.

Kirjailijakuva: © Stefan Tell

Lue lisää kirjailijasta

 

Kirja-verkkokaupasta löydät koko hyvän mielen kirjojemme valikoiman ja kuukausittain vaihtuvat hyvän mielen kirjasuosituksemme. 

Tutustu hyvän mielen kirjoihin Kirja-verkkokaupassa