Milly Johnsonin tunnelmalliset ja tunteikkaat romaanit

Milly Johnson tunnetaan sydämellisen hurmaavista hyvän mielen romaaneista, joissa mukana on lämmintä huumoria ja tunteiden koko kirjo. Jutussa esittelemme kaikki Johnsonin suomeksi julkaistut romaanit.

Milly Johnsonin romaanit

Milly Johnson on palkittu englantilainen kirjailija. Hän on julkaissut 18 romaania ja hänen teoksiaan on myyty maailmanlaajuisesti yli kaksi miljoonaa kappaletta. Hyvän mielen kirjallisuuden taiturina tunnettu Johnson ammentaa hurmaaviin tarinoihinsa omasta elämänkokemuksestaan ja haluaa teoksiensa herättävän lukijoissa aitoja tunteita, joita hän itsekin kokee kirjoittaessaan. Valtaosa Johnsonin kirjoista sijoittuu Yorkshireen, jossa hän on itse asunut koko elämänsä.

Johnson on toiminut kirjailijanuransa ohella muun muassa journalistina, käsikirjoittajana, runoilijana ja julkisena puhujana. Nuorempana Johnsonin työuraan on mahtunut kaikkea tilitoimistoista pankkeihin ja tehdastyöstä myyntityöhön. Aikaisemmista työpaikoistaan kirjailija muistelee erityisellä lämmöllä naiskollegoidensa kanssa solmittuja ystävyyssuhteita, joista hän on sittemmin ammentanut tarinoihinsa.  

Tässä jutussa esittelemme kaikki Johnsonilta suomeksi ilmestyneet ja lähitulevaisuudessa julkaistavat romaanit.

Milly Johnsonin kirjailijakuva © Chris Sedgewick

Milly Johnsonin Kirsikoita ja joulun taikaa -kirjan kansikuva

Kirsikoita ja joulun taikaa

Vuosi on lähestymässä loppuaan, ja joulunalusaika tuo mukanaan Englannin kovimman lumimyrskyn vuosikausiin. Yorkshiren nummien keskellä seisoo hiljainen majatalo, joka kohtalon oikusta tarjoaa suojan kuudelle joulunviettoon matkustavalle ihmiselle lumituiskun suljettua maantiet.

Juhlakauden luku- ja kuuntelunautinto Kirsikoita ja joulun taikaa (suom. Ullamarja Kankaanranta) on yhtä ihana ja lämmin kuin takkatuli pakkaspäivänä. Milly Johnsonin ensimmäinen suomennettu romaani on julkaistu painettuna, e-kirjana, äänikirjana ja pokkarina.

”Ihana, sopivasti kepeä ja joulun taikaa henkivä kertomus sopii mainiosti joulunodotukseen.”
Kirjakaapin kummitus -blogi

Milly Johnsonin Teetä auringonkukkien kahvilassa -kirjan kansikuva

Teetä auringonkukkien kahvilassa

Connie Diamond saa tietää miehensä Jimmyn pelanneen likaista peliä 24 vuoden ajan. Myös Della Frostick, Jimmyn oikea käsi TimantinKiilto-siivousyrityksessä, on läpeensä kyllästynyt pomonsa jatkuvaan suhmurointiin. Saatuaan tarpeekseen Connie ja Della ryhtyvät yhdessä punomaan juonta miehen pään menoksi. He päättävät tehdä miehen elämästä selvää perustamalla kilpailevan yrityksen.

Teetä auringonkukkien kahvilassa (suom. Irma Rissanen) on hurmaava tarina kahdesta naisesta, yhdestä suklaanruskeasta silmäparista ja kahvilasta, jossa unelmat voivat käydä toteen. Romaani on julkaistu painettuna, e-kirjana, äänikirjana ja pokkarina.

“Jos kaipaat hyvän mielen kirjaa, niin suosittelen avaamaan Auringonkukkien kahvilan oven ja varaamaan reilusti suklaata lukuhetkiin. Viihdyt varmasti!”
Kupliva maailmani -blogi

Kaikkien joulujen äiti -kirjan kansikuva

Kaikkien joulujen äiti

Eve, Annie ja Palma tutustuvat toisiinsa jouluvauvaa odottavien äitien kerhossa. Eve ja hänen miehensä Jacques odottavat esikoistaan, jonka laskettu aika on joulupäivänä. Anniella on ilo ylimmillään, kun hänen vaihdevuosioireiksi luulemansa tuntemukset osoittautuvat raskaudeksi. Palma puolestaan on lupautunut sijaissynnyttäjäksi, jotta selviäisi taloudellisesta ahdingostaan. Mutta elämä on kuin paukkukaramelli täynnä yllätyksiä

Kaikkien joulujen äiti (suom. Irma Rissanen) on romaani täynnä ystävyyden kaiken kantavaa voimaa. Se saa lukijansa nauramaan, kyynelehtimään ja uskomaan joulun ihmeisiin. Kirja on julkaistu painettuna, e-kirjana ja äänikirjana ja pokkarina .

”Täynnä naurua ja rakkautta.”
Daily Express

Rakkauden ilmansuunnat -kirjan kansikuva

Rakkauden ilmansuunnat

Laurie ja Pete kohtaavat toisensa sururyhmässä, samassa tilanteessa, yrittämässä ymmärtää hiljattain tapahtunutta menetystä. Mitä enemmän he keskustelevat ja mitä syvemmin he tutustuvat, sitä voimakkaammin Laurie huomaa outoja yhteensattumia heidän elämäntarinoissaan. Ja sitten Pete oivaltaa, miten totuus voi muuttaa kaiken. Mutta yhtä vakaasti kuin kompassi osoittaa pohjoiseen, vetävät he toisiaan puoleensa.

Rakkauden ilmansuunnat -romaanissa (suom. Irma Rissanen) on läsnä koko tunteiden kirjo syvästä surusta sydämenpohjasta hersyvään nauruun. Kirja on julkaistu jättipokkarina, e-kirjana ja äänikirjana.

”Sydämellinen ja tunteisiin vetoava tarina (…) Lahjakas kirjoittaja tarjoaa jälleen ihanan hyvän mielen lukuelämyksen.”
Daily Express

Johnsonin kaiken keskellä elämä

Kaiken keskellä elämä

Shay Corriganilla on kiire. Häntä tarvitsevat niin aviomies, ikääntyvät vanhemmat kuin aikuiset lapsetkin. Sitten kaikki romahtaa ja elämän pilarit kaatuvat yksi kerrallaan. Arjen loputtoman kriisinhallinnan keskellä hän pakkaa laukkunsa ja matkustaa paikkaan, jossa voi vihdoin hengittää vapaasti. On aika kerätä voimia uutta alkua varten.

Kaiken keskellä elämä (suom. Oona Nyström) katsoo lempeästi suoraan kohti keski-iän kriisiä. Se on lämmin ja toiveikas romaani elämän arvaamattomuudesta, aluista ja lopuista, petoksista ja anteeksiannosta. Kirja julkaistiin jättipokkarina, e-kirjana ja äänikirjana maaliskuussa 2024.

”Päähenkilöt ovat viisaita, rakastettavia ja erittäin samastuttavia. Huumori on maanläheistä, tunteet aitoja ja juoni mukaansatempaava. Kukaan ei kirjoita niin kuin Milly, ja Kaiken keskellä elämä on taas yksi täysosuma häneltä.”
Kirjailija Jill Mansell

 

Osta Milly Johnsonin kirjoja Kirja-verkkokaupasta