Kirjailija Louise Penny
Suomentaja Timo Korppi
Kansi Perttu Lämsä
Alkuteos A Great Reckoning
Genret Dekkarit ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789523765047
Ilmestymispäivä 09.12.2024
Sidosasu E-kirja
Sarja Three Pines 12
Kirjastoluokka 84.2

Salaisuuksien hinta

Kuolema kulkee kartta kädessä

Louise Pennyn Three Pines -sarjan 12. osassa Salaisuuksien hinta Armand Gamache selvittää oudon kartan ja kuolleen professorin mysteeriä.

Syksy on saapunut Three Pinesin kylään ja ilmassa tuoksuu ensilumen odotus. Kylän bistroa remontoidaan ja siinä yhteydessä seinälautojen välistä löytyy omituinen vanha kartta. Armand Gamache, jonka päivät täyttyvät nykyään uudesta työstä Sûretén Akatemian johtajana, on kartasta yhtä ymmällään kuin muutkin kyläläiset.

Kun sitten eräs akatemian professoreista löydetään kuolleena, kopio samasta salaperäisestä kartasta on hänen ruumiinsa vieressä. Nyt Gamachella on ratkottavanaan murha ja kartan arvoitus. Tutkiessaan tapausta hän törmää yhtenään nuoreen poliisikokelaaseen, Ameliaan. Käy ilmi, että tämä oli kuolleen professorin suojatti ja osaa tulkita kartan symboleita. Niiden johdattamana Gamache ja Amelia päätyvät järisyttävien salaisuuksien äärelle.

Salaisuuksien hinta on Louise Pennyn dekkarisarjan kahdestoista osa. Armand Gamache on jälleen elementissään nerokkaan oivaltavana rikostutkijana, kun Three Pinesin kylän kodikkaan idyllin takaa paljastuu salaisuus toisensa jälkeen.

Cover

Lisää kirjailijalta