Kansi Susanna Appel
Genret Henkilökuvat ja elämäkerrat Tietokirjat Tulossa
ISBN 9789524030205
Ilmestymispäivä 20.09.2023
Sidosasu E-kirja
Kirjastoluokka 35.7

Tutkinnan tässä vaiheessa voimme kertoa

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää rikostutkinnasta

Tutkinnan tässä vaiheessa voimme kertoa-kirjassa entiset rikosylikomisariot Tero Haapala ja Göran Wennqvist kertovat lähihistorian tunnettujen tapausten kautta rikostutkinnan johtamisesta ja menetelmistä

Keskusrikospoliisin ex-rikosylikomisariot Tero Haapala ja Göran Wennqvist ehtivät toimia lähes kolmenkymmenen yhteistyövuotensa aikana monen mielenkiintoisen tutkinnan tutkinnanjohtajina. He pääsivät seuraamaan aitiopaikalta muun muassa Pasilan poliisitalon, KRP:n päämajan ja Myyrmannin räjähdystutkintoja, Jokelan koulusurmia, poliisimurhia ja lukuisia muita haastavia rikosjuttuja, joista ei ole aikaisemmin kerrottu.

Poliisitutkinnan ollessa käynnissä poliisi joutuu usein vaikenemaan tapauksen yksityiskohdista. Tutkinnan tässä vaiheessa voimme kertoa -kirjassa Haapala ja Wennqvist voivat vihdoin puhua suunsa puhtaiksi. He kertovat Suomea järkyttäneiden tapausten kautta teknisestä ja taktisesta rikostutkinnasta, kuten uhrien tunnistuksesta, kuolemansyyn tutkinnasta, tekijän profiloinnista ja kansainvälisestä poliisiyhteistyöstä.

Tutkinnan tässä vaiheessa voimme kertoa on ainutlaatuinen läpileikkaus poliisin työstä, ja se valottaa niin rikollisuuden kuin rikostutkinnankin kehitystä Suomessa viimeisten vuosikymmenten aikana.

Cover