Kirjailija John Boyne
Suomentaja Laura Beck
Alkuteos The house of special purpose
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789522790262
Ilmestymispäivä 01.08.2012
Sidosasu Kirja,Pokkari
Sivumäärä 450
Koko (mm x mm) 110 x 178
Kirjastoluokka 84.2

Tarkoin vartioitu talo

Unohtumaton romaani Romanovien vallan viimeisistä vaiheista

John Boynen Tarkoin vartioitu talo vie lukijan 1900-luvun alun Pietariin, Talvipalatsin loistoon sekä suuriruhtinasperheen traagisiin hetkiin.

Venäjä, 1915. Kuusitoistavuotias maalaispoika Georgi Daniilovitŝ Jatŝmenev pelastaa Venäjän suuriruhtinaan varmalta kuolemalta, ja hänen elämänsä mullistuu. Poika palkataan suuriruhtinaan veljenpojan henkivartijaksi ja hän pääsee asumaan Pietarin Talvipalatsiin tsaari Nikolai II:n hoviin. Pian Romanovien valta alkaa horjua ja tarpeekseen saaneen kansan viha kuohahtaa verenpunaisena.

Lontoo, 1980. Kahdeksankymmentävuotias Georgi on tyytyväinen elämäänsä Lontoossa eikä halua edes muistella nuoruuttaan Venäjällä. Hänen kuolemansairaan vaimonsa Zojan viimeinen toive kuitenkin on päästä vielä kerran edes lähelle lapsuutensa maisemia, joten pariskunta matkustaa Suomeen. Suomessa Zoja onnistuu puhumaan Georgin ympäri, ja he jatkavat matkaa Pietariin. Georgi ei voi enää vältellä menneisyyden aaveita, ja muistot noista verisistä vuosista hyökyvät hänen mieleensä.

Tarkoin vartioitu talo on dramaattinen ja mieleenpainuva kuvaus Venäjän kansannoususta ja Romanovien 300 vuotta kestäneen valtakauden lopusta. Lukija pääsee seuraamaan Venäjän historian kenties merkittävintä tapahtumasarjaa kuin aitiopaikalta.

Cover