Kirjailija John Boyne
Suomentaja Laura Beck
Alkuteos Mutiny on the Bounty
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789525635805
Ilmestymispäivä 17.09.2009
Sidosasu Kirja,Sidottu
Sivumäärä 570
Koko (mm x mm) 149 x 216
Kirjastoluokka 84.2

Kapina laivalla

Kapina laivalla on vauhdikas, dramaattinen ja humoristinen meriseikkailu, joka tarjoaa uudenlaisen näkökulman kuuluisan kapinan tapahtumiin ja henkilöihin. Tarinan kertoja on 14-vuotias maakrapu John Jacob Turnstile, katujen kasvatti ja taskuvaras, joka kummallisten sattumien kautta päätyy töihin Bountylle.

HMS Bountyn määränpää on Tyynenmeren paratiisisaari Tahiti. Matka sinne on pitkä ja raskas, ja kuukausien kuluessa miehistön ja kapteenin välit kiristyvät äärimmilleen. Lopulta laiva saapuu perille ja väsyneet merimiehet pääsevät viettämään leppoisia päiviä palmujen katveessa. Paluu Englantiin on kuitenkin vääjäämättä edessä.

Pian paluumatkan alettua Bountylla puhkeaa kapina. Kapinalliset kääntävät laivan ympäri ja purjehtivat takaisin Tahitille, mutta kapteeni William Bligh ja hänelle uskolliset miehistön jäsenet hylätään pienessä veneessä aavalle merelle. Kapteeni Bligh onnistuu mahdottomassa: hän navigoi täpötäyden veneen 6 000 kilometrin päähän Timorin saarelle, ja lähes kaikki miehistön jäsenet selviävät 48 päivää kestäneestä matkasta hengissä.

Cover