Kirjailija Kristian Kosonen
Genret Kotimainen kaunokirjallisuus
ISBN 9789522795304
Ilmestymispäivä 15.08.2017
Sidosasu Äänikirja
Kirjastoluokka 84.2

Taistelu Vasikkasaaresta

”Keto havahtui vihdoin toimintaan. Aika oli lopussa. Savukäsikranaatti lensi hänen kädestään etumaastoon. Sen vielä lentäessä ilmassa hän tarrasi Svahnia rinnuksista ja heitti tämän poteron reunan yli kuin räsynuken. Poika oli juuri ja juuri laskeutunut maan kamaralle, kun Keto oli jo hänen vieressään. – Liikettä, sotamies, Keto käski poikaa. – Juokse tuonne kumpareen taakse niin maan saatanan lujaa.”

Kesä 1944. Venäläiset vyöryvät päälle moninkertaisella miesylivoimalla Vuoksen keskellä sijaitsevaan Vasikkasaareen. Taistelusta on tulossa yksi sodan käännekohdista. Luunkova alikersantti Keto saa riesakseen täydennysmieheksi lähetetyn untuvikon, hellämielisen sotamies Svahnin. Eloisa, urheilullinen alikersantti Niemistö ja pitkien taistelujen runtelema, jurottava alikersantti Korpela muodostavat olosuhteiden pakosta toisen omalaatuisen kaksikon. Helenius, Saaristo, Muhonen, Jauhiainen – jokaisen miehen panosta tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Tilanne on äärimmäisen kriittinen.

Taistelu Vasikkasaaresta on tositapahtumiin pohjautuva sotaromaani, jossa Kosonen kuvaa tarkkanäköisesti sodan raadollisuutta ja taistelujen uuvuttamien sotilaiden kokemuksia ja tuntemuksia.

Cover