Kirjailija Leo Vardiashvili
Suomentaja Juha Ahokas
Kansi Sanna-Reeta Meilahti
Alkuteos Hard by a Great Forest
Genret Dekkarit ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789523769847
Ilmestymispäivä 22.04.2024
Sidosasu Äänikirja
Kirjastoluokka 84.2

Suuren metsän reunassa

Kotimaan kätketty totuus

Leo Vardiashvilin esikoisteos Suuren metsän reunassa on Georgiaan sijoittuva mysteeri nuoresta miehestä, joka on valmis tekemään mitä tahansa selvittääkseen kadonneen perheensä arvoituksen

Vuonna 2008 Sulidzesin perhe joutuu jättämään kotimaansa Georgian Venäjän hyökätessä Etelä-Ossetiaan. Kaksi vuotta myöhemmin Lontoossa perheen jäsenet edelleen käsittelevät kaikki tahoillaan sodan jälkiä, saamatta rauhaa menneisyydeltä.

Perheen pää Irakli haluaa matkata takaisin kotiseudulleen, mutta lentokoneen laskeuduttua Tbilisiin hän katoaa jäljettömiin. Kun hänen vanhin poikansa Sandro päättää selvittää, mitä isälle tapahtui, katoaa hänkin jälkiä jättämättä. Yksin vieraaseen maahan jääneellä Saba-pojalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin lähteä selvittämään isänsä ja veljensä kohtaloa. Perillä Tbilisissä hän kohtaa muuttuneen maan, joka on täynnä arvaamattomia vaaroja. Menneisyyden haamut seuranaan Saban on selvitettävä perheensä kohtalo ennen kuin on liian myöhäistä.

Leo Vardiashvilin esikoisteos Suuren metsän reunassa on paitsi vangitseva mysteeri myös harvinainen ikkuna sodan runtelemaan maailmankolkkaan ja niihin rikoksiin, joita ihminen kykenee toista ihmistä kohtaan tekemään.

Cover