Kirjailija Leo Vardiashvili
Suomentaja Juha Ahokas
Kansi Sanna-Reeta Meilahti
Alkuteos Hard by a Great Forest
Genret Dekkarit ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789523769830
Ilmestymispäivä 22.04.2024
Sidosasu E-kirja
Kirjastoluokka 84.2

Suuren metsän reunassa

Kotimaan kätketty totuus

Leo Vardiashvilin esikoisteos Suuren metsän reunassa on Georgiaan sijoittuva mysteeri nuoresta miehestä, joka on valmis tekemään mitä tahansa selvittääkseen kadonneen perheensä arvoituksen

1990-luvun alussa georgialainen Sulidzesin perhe joutuu jättämään kotimaansa, kun Venäjä hyökkää Etelä-Ossetiaan. Kaksi vuosikymmentä myöhemmin Lontoossa perheen jäsenet edelleen käsittelevät kaikki tahoillaan sodan jälkiä, saamatta rauhaa menneisyydeltä.

Perheen pää Irakli päättää palata takaisin kotiseudulleen, mutta lentokoneen laskeuduttua Tbilisiin hän katoaa jäljettömiin. Kun perheen vanhin poika Sandro lähtee jäljittämään isää, katoaa hänkin. Pikkuveli Saban tehtäväksi jää selvittää, mitä tapahtui. Menneisyyden haamut seuranaan, muuttuneessa maassa täynnä arvaamattomia vaaroja, hänen on selvitettävä perheensä kohtalo ennen kuin on liian myöhäistä.

Leo Vardiashvilin esikoisteos Suuren metsän reunassa on paitsi vangitseva mysteeri myös harvinainen ikkuna sotien runtelemaan maailmankolkkaan ja niihin rikoksiin, joita ihminen kykenee toista ihmistä kohtaan tekemään.

Cover