Kirjailija Paolo Cognetti
Suomentaja Mirja Hovila
Kansi Tuomo Parikka
Alkuteos La felicità del lupo
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus Uutuus
ISBN 9789524030311
Ilmestymispäivä 06.02.2024
Sidosasu E-kirja
Kirjastoluokka 84.2

Suden onni

Italialaisen nykykirjallisuuden timantti

Palkitun Paolo Cognettin Suden onni on Italian Alpeille sijoittuva kristallinkirkas kertomus rakkaudesta ja elämän loputtomista mahdollisuuksista.

Nuori milanolaismies Fausto jättää eräänä syksyisenä päivänä kaupunkilaiselämän taakseen ja muuttaa Alppien keskelle pieneen Fontana Freddan kylään. Persoonallinen ja omien sääntöjensä mukaan elävä syrjäisä kylä saa hänet pauloihinsa, ja hiljaisiin mutta personaalisiin kyläläisiin tutustuttuaan Fausto päätyy kokiksi kylän ainoaan ravintolaan.

Työpäiviensä lomassa Fausto tutustuu viehättävään ja älykkääseen Silviaan, joka työskentelee samassa ravintolassa tarjoilijana. Kuukausien kuluessa Fausto ja Silvia viettävät aikansa yhä tiiviimmin keskenään, kunnes kevään koittaessa kumpikin heistä palaa kotiseudulleen saattamaan entisen elämänsä kesken jääneet asiat loppuun.

Kesän ollessa kuumimmillaan Fausto palaa Fontana Freddaan, mutta joutuu huomaamaan, että hänen tuntemansa Silvia ei ole enää sama ihminen. Vuodenaikojen vaihtuessa Fauston ja Silvian suhde muuttuu peruuttamattomasti. He kumpikin huomaavat elämän pitävän sisällään loputtomasti mahdollisuuksia.

Palkitun italialaiskirjailijan Paolo Cognettin valovoimainen romaani Suden onni on elegantti tarina kahden samanlaisen ja samalla niin erilaisen sielun kohtaamisesta Alppien huikaisevan luonnon keskellä. Tunteikas, empaattinen ja kaunis romaani saa lukijan pohtimaan omaa paikkaansa maailmassa.

Cover