Kirjailija Paolo Cognetti
Suomentaja Lotta Toivanen
Kansi Tuomo Parikka
Alkuteos Le otto montagne
Kieli suomi
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789522794833
Ilmestymispäivä 10.08.2017
Sidosasu Kirja Sidottu
Sivumäärä 240
Koko (mm x mm) 135 x 210
Kirjastoluokka 84.2

Kahdeksan vuorta

Ajaton kertomus ystävyydestä ja aikuiseksi kasvamisesta

Erityisen kirkkaalla säällä, muutamana päivänä vuodessa, saattaa nähdä Milanon polttavan asfaltin yllä horisontissa siintävät vuoret. Nuori Pietro vanhempineen on yksi niistä perheistä, jotka ovat joutuneet muuttamaan vuorilta kaupunkiin. Kesäisin perhe kuitenkin matkaa pieneen autioituvaan vuoristokylään, jossa Pietro valloittaa isänsä kanssa laaksoa ympäröiviä lumisia huippuja, pysyen vain vaivoin jääräpäisesti eteenpäin puskevan miehen kannoilla.

Bruno on hänen peilikuvansa, pellavapäinen vuoristokylän kasvatti, joka on Pietroa vastassa kesä toisensa jälkeen. Ystävänsä seurassa Pietro oppii tuntemaan toisenlaisen vuoriston, huolettoman ja kepeän, täynnä seikkailuja ja yllätyksiä. Mutta lapsuuden kesät päättyvät, pojista kasvaa miehiä ja Bruno ja Pietro ajautuvat vuosi vuodelta kauemmaksi toisistaan. Molempien on etsittävä oma tapansa kulkea elämän eteen heittämiä polkuja, vuoristo ja sen karu luonto opettajinaan.

Paolo Cognettin Kahdeksan vuorta on vangitseva ja tarkkanäköinen kuvaus aikuistumisesta, ystävyydestä ja sukupolvien välisistä suhteista. Unelmat ja pettymykset, menneisyyden taakat ja uuden löytämisen riemu peilautuvat vuorten raudanharmaista jyrkänteistä, purojen keväisestä solinasta ja jaetusta hiljaisuudesta vuoristomajan lämmössä. Cognettin aistivoimaiset kielikuvat sekä konstailematon ja hallittu kerronta punovat pienistä elementeistä suuren tarinan, jollaista et ole aiemmin lukenut.

Cover

Lisää kirjailijalta