Suomentaja Jaana Nikula
Alkuteos Det fördolda
Kieli Suomi
Genret Rikos ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789522790644
Ilmestymispäivä 11.09.2012
Sidosasu E-kirja
Sarja Sebastian Bergman 1
Sivumäärä 472
Kirjastoluokka 84.2

Mies joka ei ollut murhaaja

Psykologi Sebastian Bergman on erikoistunut rikollisten profilointiin. Hän on hankalan tyypin maineessa, sillä hän on älykäs, mutta ei välitä sovinnaisuussäännöistä pätkääkään. Bergmanin perhe on menehtynyt Aasian tsunamissa, eikä hän ole päässyt menetyksensä yli.

16-vuotias Roger Eriksson ilmoitetaan kadonneeksi. Etsinnät aloitetaan, ja parin päivän kuluttua pojan ruumis löytyy läheisestä metsästä sydän irti revittynä. Roger oli outolintu, yksinäinen poika jolla ei ollut juurikaan kavereita. Kukaan ei tiedä tarkkaan, missä ja kenen kanssa hän vietti aikaansa. Jopa yhteyksiä saatananpalvontaan epäillään.

Kaikki johtolangat tuntuvat osoittavan Palmlövin yksityiskouluun, jota käyvät rikkaiden perheiden lahjakkaat ja motivoituneet nuoret. Koululla on moitteeton maine, joka alkaa nyt rakoilla pahemman kerran.

Mies joka ei ollut murhaaja on nerokas dekkari, joka ei päästä otteestaan. Michael Hjorth ja Hans Rosenfeldt taitavat tarinankerronnan lait, osaavat pitää jännityksen yllä ja saavat kaikki palaset loksahtamaan kohdalleen.

Cover