Suomentaja Jaana Nikula
Alkuteos Lärjungen
Genret Dekkarit ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789525637380
Ilmestymispäivä 04.09.2012
Sidosasu Kirja,Sidottu
Sarja Sebastian Bergman 2
Sivumäärä 559
Koko (mm x mm) 144 x 216
Kirjastoluokka 84.2

Oppipoika

Maailmanmenestykseen nousseen dekkarisarjan toinen osa.

Sebastian Bergman on saanut tietää että hänellä on aikuinen tytär ja elämä on saanut taas merkityksen. Ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun Sebastian menetti vaimonsa Lilyn ja tyttärensä Sabinen Kao Lakin tsunamissa vuonna 2004 hän tuntee yhteenkuuluvuutta johonkin. Sebastian käy kamppailua itsensä kanssa siitä, pitäisikö hänen paljastaa tyttärelle olevansa hänen biologinen isänsä. Paljastaminen voi pahimmassa tapauksessa tuhota tytön elämän.

Sebastianin vanha ryhmä keskusrikospoliisissa tutkii brutaaleja naisten murhia. Tutkimuksia johtava poliisipäällikkö Torkel Höglund ei pääse puusta pitkälle. Murhat muistuttavat pienintä yksityiskohtaa myöten sarjamurhaaja Edward Hinden aikoinaan tekemiä murhia - miehen, jonka Sebastian Bergman pisti telkien taakse 15 vuotta sitten ja joka edelleen istuu tuomiotaan. Kuka murhaaja siinä tapauksessa voi olla jollei Edward Hinde? Joku, joka matkii Hinden tekemiä murhia täydellisesti?

Alan parhaana rikollisten profiloijana tunnettu Sebastian joutuu jälleen mukaan tutkimuksiin. Pian Sebastian huomaa että murhilla on enemmän yhteyksiä häneen itseensä kuin hän koskaan olisi voinut kuvitellakaan. Myös tytär Vanja saattaa olla välittömässä hengenvaarassa.

Cover