Kirjailija Anna Fifield
Suomentaja Seppo Raudaskoski
Kansi Pete Garceau
Alkuteos The Great Successor: The Divinely Perfect Destiny of Brilliant Comrade Kim Jong Un, Bright Sun of the Twenty-first Century
Kieli suomi
Genret Historia ja elämäkerrat Tietokirjat
ISBN 9789523760042
Ilmestymispäivä 01.09.2020
Sidosasu Jättipokkari
Sivumäärä 382
Koko (mm x mm) 135 x 210
Kirjastoluokka 99.1

Loistava toveri Kim Jong Un

Salaperäisen yksinvaltiaan nousu ja valtakausi palkitun Pohjois-Korea-ekspertin kertomana

Syntymästään vuonna 1984 lähtien Kim Jong Un on ollut myyttien ja propagandan ympäröimä hahmo. Kuinka väitetystä ihmelapsesta kasvoi julma valtiojohtaja, joka ei epäröi teloituttaa edes omia sukulaisiaan ja perheenjäseniään?

Kun Kim Jong Un nousi Pohjois-Korean johtoon vuonna 2011, harva uskoi, että laiskana pidetty ja poliittisesti kokematon nuorukainen selviäisi edessään olevista haasteista. Kim Jong Un ei ole kuitenkaan vain selvinnyt vaan jopa kukoistanut ja samalla onnistunut pitämään koossa maan, jonka olisi pitänyt hajota palasiksi jo vuosia sitten.

Palkittu journalisti Anna Fifield kokoaa Kim Jong Unin menneisyyden ja nykypäivän mukaansatempaavaksi tarinaksi käyttäen apunaan hallitsijan lähipiirin jäsenten kertomuksia. Hän kertoo myös tyhjentävästi, miksi ja miten Kimin suku on onnistunut luomaan Pohjois-Koreaa jo vuosikymmenien ajan hallinneen dynastian.

Fifield piirtää kirjassaan kriittisen ja tarkkanäköisen muotokuvan maailman kummallisimmasta ja eristäytyneimmästä valtiosta ja sen diktaattorista, Loistavaksi toveriksi kutsutusta Kim Jong Unista.

”Tein haastatteluja kahdeksassa maassa satojen tuntien edestä ja onnistuin kokoamaan palapelin nimeltä Kim Jong Un. Se, mitä sain selville, ei lupaa hyvää niille 25 miljoonalle ihmiselle, jotka ovat yhä satimessa Pohjois-Korean rajojen sisällä.” – ANNA FIFIELD

Cover