Kirjailija Anna Fifield
Suomentaja Seppo Raudaskoski
Alkuteos The Great Successor: The Divinely Perfect Destiny of Brilliant Comrade Kim Jong Un, Bright Sun of the Twenty-first Century
Kieli suomi
Genret Historia ja elämäkerrat Tietokirjat
ISBN 9789522797476
Ilmestymispäivä 11.10.2019
Sidosasu Kirja Sidottu
Sivumäärä n. 360
Koko (mm x mm) 135 x 210
Kirjastoluokka 99.1

Loistava toveri Kim Jong-un

Salaperäisen diktaattorin henkilökuva

Kim Jong-unia on helppo parodioida: lihava tyranni, jolla on outo hiustyyli ja kummallisia asuja. Hänet tunnetaan nuorena, myrskyisänä valtionpäämiehenä, joka johtaa ydinasevaltaa ja vastustaa uhmakkaasti Yhdysvaltoja. Kimistä kerrotaan mitä erikoisimpia tarinoita: hän syötti setänsä koirille, teloitutti tyttöystävänsä ja lihotti itseään juustolla kunnes nilkat pettivät. Mutta mitä tämän häkellyttävän julkisivun taakse kätkeytyy?

Toimittaja Anna Fifield päätti ottaa selvää. Hän haastatteli kirjaansa varten monia Kim Jong-unin lähipiirissä vaikuttaneita henkilöitä sekä politiikan ja psykologian asiantuntijoita, jotka ovat analysoineet Kim Jong-unin käytöstä. Haastateltavien joukossa on myös tavallisia pohjoiskorealaisia aina työleirien vangeista ns. Pjonghattanilla eläviin eliitin jäseniin.

Loistava toveri Kim Jong-un on yhden maailman parhaimman Pohjois-Korea-asiantuntijan tekemä syväluotaava katsaus paitsi Kim Jong-unin persoonaan myös nykypäivän Pohjois-Koreaan.

Cover

Lisää kirjailijalta