Kirjailija Beth Cowan-Erskine
Suomentaja Johanna Koskinen
Alkuteos Loch Down Abbey
Genret Dekkarit ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789523768659
Ilmestymispäivä 06.06.2023
Sidosasu Äänikirja
Sarja Loch Down Abbey 1
Kirjastoluokka 84.2

Loch Down Abbey

Eksentrinen suku, skotlantilainen kartano ja yksi murha

Beth Cowan-Erskinen esikoisteos Loch Down Abbey on tunnelmallinen suljetun paikan murhamysteeri Skotlannin ylämailla

1930-luvulla mystinen kulkutauti leviää Skotlannin nummiseuduilla. Inverkillenin vanha ja arvokas suku on kuitenkin enemmän huolissaan sukukartanonsa Loch Down Abbeyn siisteydestä ja palvelusväen moitteettomuudesta, kun he ovat lukittautuneet kartanoonsa kulkutaudin ulottumattomiin.

Vaarat eivät kuitenkaan jää kartanon seinien ulkopuolelle, kun perheen pää, Inverkillenin lordi, löytyy kuolleena salamyhkäisten tapahtumien seurauksena. Poliisi julistaa tapahtuman onnettomuudeksi, mutta taloudenhoitaja, rouva MacBain, ei ole asiasta lainkaan yhtä varma. Kartanon ollessa lukittuna on lordin surmaamiseen syyllistyneen oltava suvun tai palvelusväen joukossa.

Inverkillenien keskittyessä joutenoloon MacBain alkaa selvittää tapahtunutta – omien töidensä lomassa tietenkin – ja saa eteensä kokonaisen vyyhdin salaisuuksia, valheita ja petoksia, jotka kääntävät koko kartanon elämän ylösalaisin.

Beth Cowan-Erskinen esikoisromaani Loch Down Abbey on oikea herkkupala Agatha Christien ja Downton Abbeyn ystäville sekä murhamysteeri, joka heittää lukijan keskelle Skotlannin ylämaan hämyisiä nummia.

Cover

Lisää kirjailijalta