Kirjailija Cecilia Samartin
Suomentaja Kristiina Vaara
Kansi Eija Kuusela
Alkuteos Beauty for ashes
Genret Lukuromaanit ja viihde Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789522795830
Ilmestymispäivä 11.09.2018
Sidosasu E-kirja
Sarja Kaikuja Keski-Amerikasta
Kirjastoluokka 84.2

Kirottu kauneus

Riistetty nuoruus

Cecilia Samartinin Kirottu kauneus on koskettava kertomus riistetystä nuoruudesta, mutta myös ystävyydestä, toivosta ja selviytymisestä.

19-vuotiaan moldovalaisen Inesan vankila on lasvegasilainen loistohotelli. Hän on pomonsa ykköstyttö ja ostettavissa tärkeimpien asiakkaiden käyttöön. 15-vuotias meksikolainen Karla kerää asiakkaita kuin hunaja kärpäsiä; hänen kauneutensa on ”tähdistä ja kuusta”, niin kuin äidillä oli tapana sanoa. Turistisäihkeen ulkopuolella, hylätyssä asuntovaunussa monen kymmenen kulkukissan kanssa majailee 9-vuotias, saparopäinen Sammy. Hän on karannut kotoaan Ohiosta ja piileksii poliisia.

Armottomassa aavikkokaupungissa tyttöjen välille syntyy liittolaisuus ja toive vapaudesta. Pakoa voi yrittää kuitenkin vain kerran, ja kintereillä huohottavat orjamarkkinoiden pahimmat pedot.

Cecilia Samartinin Kirottu kauneus on kertomus ystävyydestä, toivosta ja selviämisestä. Se pakottaa ahmimaan sivuja kuin hyytävä jännäri ja johdattaa syvälle ihmiskaupan syövereihin kuin terävä dokumentti.

Cover