Kirjailija Anne Mette Hancock
Suomentaja Salla Korpela
Kansi Henriette Mørk
Alkuteos Mercedes-snittet
Genret Dekkarit ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789523763470
Ilmestymispäivä 21.06.2022
Sidosasu Kirja,Sidottu
Sarja Kaldan & Schäfer 2
Sivumäärä 336
Kirjastoluokka 84.2

Kasvojenkerääjä

Älä näytä kasvojasi

Anne Mette Hancockin Kaldan & Schäfer -sarjan toinen osa on hermoja raastava trilleri mystisesti kadonneesta pojasta ja kaikkialla tarkkailevista kasvoista

Nuori poika Lukas katoaa jäljettömiin matkalla kouluunsa. Toimittaja Heloise Kaldan kiinnostuu katoamistapauksesta ja haastatellessaan koulun henkilökuntaa törmää poliisiystäväänsä Erik Schäferiin, joka vastaa katoamisen tutkinnasta.

Lukasista ei ilmene havaintoja tutkinnan edetessä, mutta pojan puhelin löytyy. Sen valokuvagalleria paljastaa Lukasin olevan pakkomielteisen kiinnostunut pareidoliasta, ihmisen taipumuksesta nähdä kasvoja arkipäiväisissä esineissä ja asioissa. Yksi valokuva herättää Kaldanin ja Schäferin mielenkiinnon: kuva ladon ovesta, jossa hahmottuvat selkeät ihmiskasvot. Onko kuva vihje pojan olinpaikasta?

Kaldan joutuu hylkäämään keskeneräisen juttunsa post-traumaattisesta stressistä kärsivistä sotilaista voidakseen keskittyä kokonaan kadonneen pojan tapaukseen. Mutta kun Lukasin katoamisen johtolangat alkavat osoittaa näiden sotilaiden suuntaan, Kaldan ja Schäfer joutuvat keskelle jotain todella synkkää ja vaarallista. Minne Lukas on kadonnut? Ja kuka tai mikä on ”Omenamies”, josta seudun lapset varoittavat toisiaan pelokkain kuiskauksin?

Anne Mette Hancockin Kasvojenkerääjä on toinen osa piinaavan jännittävässä Kaldan & Schäfer -trillerisarjassa, joka jättää leimansa lukijan sisimpään.

Cover