Kirjailija Ruth Hogan
Suomentaja Susanna Tuomi-Giddings
Kansi Laura Noponen
Alkuteos The Keeper of Lost Things
Kieli suomi
Genret Lukuromaanit ja viihde Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789522797827
Ilmestymispäivä 16.01.2020
Sidosasu Äänikirja
Kirjastoluokka 84.2

Kadonneiden tavaroiden vartija

Kolme rakkautta, tuhat esinettä

Padua on ruusupuutarhan ympäröimä, vanha talo Lontoossa. Sen omistaa iäkäs kirjailija Anthony,joka on menettänyt kihlattunsa vuosikymmeniä sitten mutta kaipaa rakastaan yhä. Anthonyn apulaisena Paduassa työskentelee eronnut, nelikymppinen Laura, joka pakenee ihmissuhteiden haavoittavuutta talon ruusuntuoksuisiin huoneisiin ja pysähtyneeseen aikaan.

Vuonna 1974 nuori Eunice kiiruhtaa pitkin Lontoon Bloomsbury Streetiä työpaikkahaastatteluun kirjakustantamoon. Vihreä ovi, kolkutus. Ja ennen kuin Eunice on edes ehtinyt astua kustantamon kynnyksen yli, hän on rakastunut sen toisella puolella seisovaan mieheen.

Ruth Hogan kietoo toisiinsa viehättävällä ja yllätyksellisellä tavalla monta tarinaa rakkaudesta – ikuisesta, mahdottomasta, uudelleen syttyvästä. Kerrontaa puhkovat Anthonyn talteen keräämiin esineisiin liittyvät pienet tarinat, jotka ovat kuin piikkejä Paduan ruusupensaissa. Niiden kirpeys jää elämän lailla kirvelemään iholle, mutta päällimmäiseksi kertomuksesta jää kuitenkin sydämeen vahva ja lämmin toivo.

Cover