Kirjailija John Williams
Suomentaja Ilkka Rekiaro
Alkuteos Butcher's Crossing
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789522793157
Ilmestymispäivä 25.02.2016
Sidosasu E-kirja
Sarja Uudelleen löydetyt aarteet
Kirjastoluokka 84.2

Butcher's Crossing

Neljän miehen uhkarohkea retkikunta lähtee matkaan preerian halki. Raskas matka saa kuin saakin täyttymyksensä, kun miehet jäljittävät biisonilauman ja pääsevät tappamisen makuun. Ajantaju unohtuu, ja talvi pääsee yllättämään miehet. Williams kunnioittaa lännentarinan perinteitä ja tavoittaa jälleen paljaan ihmisyyden kuvauksen. Kirjan pelkistetty kerronta vavahduttaa lukijaa.

Kansas, 1870. Nuori Will Andrews jättää yliopiston kesken ja saapuu pieneen Butcher’s Crossingin kaupunkiin keskelle ei mitään. Hän haluaa kokea Ralph Waldo Emersonin innoittamana alkuperäisen suhteen luontoon, mutta keskilännen kovapintaisten miesten kansoittama onnenonkijoiden kaupunki vaikuttaa tylyltä. Andrews tutustuu pian mieheen, joka saa hänet vakuuttuneeksi Coloradon vuoristossa majailevasta valtavasta biisonilaumasta, jota kukaan ei ole löytänyt.

Butcher’s Crossing julkaistiin alun perin vuonna 1960. John Williamsin ylistetyn Stonerin tavoin se on löydetty ja saavuttanut menestyksen vasta nyt, vuosikymmeniä myöhemmin. Tarina kulkee Butcher’s Crossingissa toiseen suuntaan kuin Stonerissa, yliopistomaailma vaihtuu karkeaan, kovaan elämään lähellä luontoa.

Cover

Lisää kirjailijalta

Stoner
Kirja,Sidottu
Stoner
Äänikirja
Stoner
Jättipokkari
Augustus
Kirja,Sidottu
Augustus
Kirja,Pokkari
Stoner
Kirja,Pokkari