Bazar Helsingin Kirjamessuilla

Helsingin Kirjamessut järjestetään tänä vuonna 26.–29.10. Myös iso joukko Bazarin kirjailijoita on mukana messuilla, katso täältä kaikki heidän esiintymisensä! Bazarin messuosasto 6g20 sijaitsee KirjaKallion lavan vieressä.

Torstai 26.10.

 

Klo 13:00–13:30, Aleksis Kivi -lava
Juho Norrena: Arvojen varjot

Ajankohtainen kirja pureutuu arvojen ytimeen. Millaisia ovat suomalaisten arvot ja niiden varjopuolet? Mitä tapahtuu, kun omat arvomme ja toimintamme ovat ristiriidassa? Miten kateellisuus, pelko ja syyllisyys voidaan valjastaa voimavaroiksi? Keskustelemassa presidentti Tarja Halonen ja kirjailija Juho Norrena. Haastattelijana Baba Lybeck.

 

Klo 17:00–17:30, Suomalaisen Kirjakaupan messuosasto 6f50
Tommi Kovanen & Jenny Rostain: Kuolemanlaakso

Tommi Kovanen ja Jenny Rostain kertovat uutuuskirjastaan Kuolemanlaakso (Bazar) ja Joni Piirainen ja Jussi Koivula teoksestaan Urheilun selviytyjät (Otava). Haastattelijana Sanna Puhto. Haastattelu ja signeeraus.

 

Klo 18:00, Bazarin messuosasto 6g20
Tommi Kovanen & Jenny Rostain: Kuolemanlaakso, kirjojen signeeraus

 

Torstaiaamuna alkaen klo 8:30 messuilla järjestetään myös Kirjallinen Bisnesaamiainen, jossa on mukana kirjailijamme Lenita Airisto. Bisnesaamiaisen liput ovat myynnissä erikseen. Katso lisätiedot täältä.

 

Perjantai 27.10.

 

Klo 11:30–12:00, Aino-sali
Steven Lee Myers: Uusi tsaari. Vladimir Putin ja hänen Venäjänsä

The New York Timesin entisen Moskovan-kirjeenvaihtajan Steven Lee Myersin elämäkerta on ohittamaton perusteos Venäjän lähihistoriasta. Ilpo Jäppinen haastattelee kirjan suomentanutta Seppo Raudaskoskea

 

Lauantai 28.10.

 

Klo 12:00–12:30, Mika Waltari -lava
Matti Laine: Pahuuden hinta

Dekkarilauantai: Alamaailman ammattilaisia. Ruumiin kulttuurin päätoimittaja Keijo Kettunen haastattelee Marko Kilpeä (CrimeTime), Matti Lainetta (Bazar), Tuomas Nyholmia (Otava) ja Hannu Vuoriota (Like), jotka kuvaavat teoksissaan rikollisia.

 

Klo 12:00–12:30, Akateemisen Kirjakaupan messuosasto 6d50
Lenita Airisto: Elämäni ja isänmaani

Lenita Airisto kertoo uutuuskirjastaan Elämäni ja isänmaani, haastattelijana Juha Hietanen. Haastattelu ja signeeraus.

 

Klo 12:30, Bazarin messuosasto 6g20
Matti Laine: Pahuuden hinta, kirjojen signeeraus

 

Klo 13:00–13:30, Tarina-lava
Eppu Nuotio, Maami Snellman ja Sanna Pelliccioni: Karhu ja kaverit. Tarinoita ja tehtäviä

Hurmaavan kirjan tarinoissa ja kuvissa seikkailevat karhut tanssivat, rakastavat ja kokeilevat rajojaan. 8–11-vuotiaille suunnattu sanataidekirja sisältää harjoituksia, jotka tukevat kielen kehitystä ja innostavat lukemisen pariin. Tule kokeilemaan! Kirjan tekijöistä mukana Eppu Nuotio ja Maami Snellman.

 

Klo 13:30–14:00, Aleksis Kivi -lava
Lenita Airisto: Elämäni ja isänmaani

Lenita Airiston omaelämäkerta on ainutlaatuinen kuvaus piinkovan bisnesnaisen hämmästyttävän elämän ja uran käännekohdista, valinnoista ja ihmisistä. Samalla Airisto peilaa elämäänsä 100-vuotiaan Suomen historiaan ja maailman muutoksiin. Haastattelijana Baba Lybeck.

 

Klo 14:30, Rosebudin messuosasto 6e2
Vesa Kontiainen: Popeda – Nelkytä vuotta, Vesa Kontiainen ja Popedan kitaristi Costello Hautamäki signeeraavat kirjaa

 

Klo 15:00, Bazarin messuosasto 6g20
Vesa Kontiainen: Popeda – Nelkytä vuotta, Vesa Kontiainen ja Popedan kitaristi Costello Hautamäki signeeraavat kirjaa

 

Klo 16:30–17:00, Aino-sali
Vesa Kontiainen: Popeda – Nelkytä vuotta

Kaikkien aikojen laajin Popeda-kirja on kaunistelematon ja ronski läpileikkaus manserockin jättiläisen taipaleesta 40 vuoden ajalta. Runsaasti kuvitetussa teoksessa ääneen pääsevät yhtyeen riveissä ja lähellä vaikuttaneet muusikot ja musiikkialan toimijat. Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen haastattelee kirjailija Vesa Kontiaista ja yhtyeen kitaristia Costello Hautamäkeä.

 

Sunnuntai 29.10.

 

Klo 13:00, Bazarin messuosasto 6g20
Lenita Airisto: Elämäni ja isänmaani, kirjojen signeeraus

 

Klo 14:00–14:30, Suomalaisen Kirjakaupan messuosasto 6f50
Lenita Airisto: Elämäni ja isänmaani & Juho Norrena: Arvojen varjot

Suomesta, suomalaisuudesta ja suomalaisten arvoista keskustelemassa Lenita Airisto ja Juho Norrena. Haastattelijana Juha Hietanen.

 

Klo 14:30, Rosebudin messuosasto 6b50
Tommi Kovanen & Jenny Rostain: Kuolemanlaakso, haastattelu ja signeeraus

 

Klo 16:00–16:30, Aleksis Kivi -lava
Tommi Kovanen & Jenny Rostain: Kuolemanlaakso

Jääkiekkoilija Tommi Kovasen ura päättyi taklaukseen, jonka seurauksena hän sai aivovamman. Dramaattinen kertomus liigakiekon armottomuudesta, herrakerhojen vaietuista sopimuksista ja elämästä aivovamman kanssa. Tommi Kovasta ja Jenny Rostainia haastattelee Juha Hietanen.

 

Bazarin messuosasto

Bazarin messuosastolla myynnissä koko Kirjamessujen ajan parasta lukemista loistavin messuhinnoin! Osastomme sijaitsee tutulla paikalla KirjaKallion lavan vieressä. Katso sijainti kartasta alla. Koko messualueen karttaan voi tutustua Kirjamessujen sivuilla: http://kirjamessut.messukeskus.com/info/kartta/.