Kuvitus Jarkko Martikainen
Kansi Mika Tuominen
Kieli suomi
Genret Tietokirjat
ISBN 9789522794772
Ilmestymispäivä 28.09.2017
Sidosasu Kirja Sidottu
Sivumäärä 304
Koko (mm x mm) 135 x 210
Kirjastoluokka 30.12

Arvojen varjot

”Kateus voi olla positiivinen voima, joka saa ihmisen tavoittelemaan ja saavuttamaan asioita, joita hän ei olisi muuten pystynyt saavuttamaan.” –Esko Valtaoja

Kuka määrittää arvomme? Voiko rikkoa sääntöjä ja silti elää omien arvojensa mukaisesti? Voivatko syyllisyys ja kateus olla hyödyllisiä tunteita?
Arvot ohjaavat jokapäiväisiä toimiamme, mutta toisaalta toimintamme heijastaa arvojamme. Arvot koetaan yleensä positiivisiksi asioiksi, mutta niillä on myös varjopuolensa, kuten kateellisuus, pelko ja syyllisyys. Esimerkiksi syyllisyys syntyy siitä ristiriidasta, ettemme voi toimia arvojamme vastaavalla tavalla.

Millä tavalla nämä arvojen varjot ja ei-hyväksytyt tunteet voitaisiin valjastaa voimavaraksi sen sijaan, että niiden annetaan hajottaa rakenteita ja ihmissuhteita? Kasvatustieteilijä Juho Norrena tarkastelee asiaa yhteiskunnan eri näkökulmista ja on haastatellut kirjaa varten useiden alojen asiantuntijoita. Ääneen pääsevät mm. Tarja Halonen, Sixten Korkman, Irja Askola, Esko Valtaoja, Maaret Kallio, Frank Martela, Virpi Sarasvuo ja Jarkko Martikainen. Martikainen on myös kuvittanut kirjan.

Cover

Lisää kirjailijalta