Kirjailija Philippa Gregory
Suomentaja Natasha Vilokkinen
Alkuteos The white queen
Genret Lukuromaanit ja viihde Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789522790279
Ilmestymispäivä 01.08.2012
Sidosasu Kirja,Pokkari
Sivumäärä 476
Koko (mm x mm) 110 x 178
Kirjastoluokka 84.2

Valkoinen kuningatar

Eletään vuotta 1464. Englannin hovia repii ruusujen sota, York- ja Lancaster-sukujen taistelu kruunusta. Valtaistuimella on Yorkien kuningas Edvard IV, joka rakastuu aatelittomaan kaunottareen, leskeksi jääneeseen Elisabet Woodvilleen. Rakastavaisten liitto ei ole hoviväen mieleen, ja osa aatelistosta alkaa juonitella Elisabetin pään menoksi.

Englanti, 1464. Lumoavan kaunis leskiäiti Elisabet Woodville on menettänyt omaisuutensa kuolleen aviomiehensä sukulaisille. Ainoa ihminen, joka häntä voi auttaa, on Englannin nuori kuningas Edvard IV. Elisabetin on saatava kuninkaan huomio keinolla millä hyvänsä. Suunnitelma onnistuu yli odotusten: Elisabet ja Edvard rakastuvat ja menevät naimisiin. Elisabet muuttaa perheineen Lontooseen kuninkaan hoviin huolimatta hoviväen järkytyksestä ja vastalauseista. Osa aatelistosta ei hyväksy Elisabetia ja alkaa välittömästi juonitella tämän pään menoksi.

Elämä kuninkaan puolisona ei ole muiltakaan osin mutkatonta, sillä hovia repii jo kymmenettä vuotta ruusujen sota, York- ja Lancaster-sukujen taistelu kruunusta. Yorkilainen Edvard joutuu tuon tuosta sotaan, ja alituinen huoli kalvaa Elisabetia ja pariskunnan kasvavaa lapsikatrasta. Edvard kuitenkin palaa taisteluista vaimonsa syliin kerta toisensa jälkeen voitokkaana, ja pariskunnan rakkaus roihuaa.

Cover