Kirjailija Siri Østli
Suomentaja Aino Ahonen
Kansi Miriam Edmunds
Alkuteos Adventskalenderen
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789524031752
Ilmestymispäivä 10.11.2023
Sidosasu E-kirja
Kirjastoluokka 84.2

Uusien alkujen joulukalenteri

Joulukuu, joka muutti kaiken

Siri Østlin hyvän mielen romaanissa Uusien alkujen joulukalenteri viisikymppinen Fie löytää kadonneen elämänhalunsa – päivä kerrallaan.

Eräänä tavallisena tiistaina Fien elämä mullistuu. Elämä, joka oli kenties hieman yllätyksetöntä mutta silti hyvää: hammaslääkäriaviomies, aikuinen poika, koti arvostetulla asuinalueella ja turvallinen työ. ”Meidän pitää puhua”, sanoo aviomies, ja sitten kaikki romahtaa. Fie löytää itsensä uudesta elämänvaiheesta, johon ei ollut suostunut. Kaikki ilo on yhtäkkiä tiessään.

Sara-sisko saa idean joulukalenterista. Hän lähettää Fielle päivittäisen tehtävän: koristele asunto. Hanki lemmikki. Leivo jotain jouluista. Selkeisiin tehtäviin on helppo keskittyä, ja Fie huomaa, että kun auttaa itseään, on helpompi auttaa myös muita – ja että pienet hyvät teot johtavat joskus odottamattomiin kohtaamisiin. Joulu tuo mukanaan uusia yllätyksiä.

Siri Østlin Uusien alkujen joulukalenteri on tarina, joka kietoo lukijansa lämpimään syleilyyn ja lupaa, että synkimmistäkin päivistä löytyy aina toivon pilkahdus.

Cover