Kirjailija Liisa Huhta
Lukija Hannamaija Nikander
Genret Asiaproosa Tietokirjat Tulossa
ISBN 9789523765146
Ilmestymispäivä 09.08.2022
Sidosasu Äänikirja
Kirjastoluokka 38.541

Uupuneet nuoret pärjääjät

Mikä on pielessä, kun lukiolaiset uupuvat?

Opinto-ohjaaja Liisa Huhta etsii kirjassaan Uupuneet nuoret pärjääjät syitä lukiolaisten uupumukseen, tarjoaa selviytymiskeinoja nuorille ja vinkkejä vanhemmille nuoren tukemiseen.

Suomen lukioissa opiskelee tällä hetkellä noin 100 000 nuorta, jotka ovat monin tavoin kunnollisempia ja tavoitteellisempia kuin vanhempiensa sukupolvi. He kuitenkin voivat huonommin koventuneiden suorituspaineiden maailmassa. Omasta mielialastaan oli huolissaan jo ennen koronaa 40 prosenttia lukiolaisista. Koulun arjessa uupumuksesta, ahdistuksesta ja paniikkioireista on tullut jokapäiväistä.

Lukion opinto-ohjaajana vuodesta 2010 työskennellyt Liisa Huhta on haastatellut kirjaa varten kymmeniä lukiolaisia. Nuoret kertovat avoimesti väsymyksestään, huolistaan ja oireilustaan. Heidän tarinoidensa kautta välittyy elävä kuva tämän päivän lukiolaisen todellisuudesta.

Lukio ei ole sama tänään kuin vanhempien muistoissa. Avuksi 2020-luvun lukiolaisen vanhemmalle Huhta tarjoaa kirjassaan 10 konkreettista ohjetta nuoren tukemiseen. Ne muistuttavat kasvurauhan vaalimisesta ja tähän hetkeen pysähtymisestä.

Cover