Kirjailija Laura Baldini
Suomentaja Anne Mäkelä
Kansi Johannes Wiebel
Alkuteos Ein Traum von Schönheit
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789523767638
Ilmestymispäivä 13.04.2023
Sidosasu Äänikirja
Sarja Naisia historiassa
Kirjastoluokka 84.2

Unelma kauneudesta

Kauneus on asenne

Laura Baldinin Unelma kauneudesta on historiallinen lukuromaani legendaksi nousseen kosmetiikkakuningatar Estée Lauderin elämästä

New York vuonna 1928. Nuori, kunnianhimoinen Esty viettää aikaa setänsä kanssa, joka opettaa häntä tekemään erilaisia parantavia rohtoja pihavajassaan. Esty tekee kokeita hajusteilla ja öljyillä, kunnes onnistuu valmistamaan ensimmäisen erän omaa ihovoidettaan, jota hän ryhtyy myymään pieneltä taittopöydältä Long Islandin rannalla. Estyn keksinnöstä tulee valtava menestys.

Menestyksen ensimmäisen kerran koettuaan Esty alkaa kutsua itseään nimellä Estée, muuttaa Queensin kaupunginosasta Manhattanille ja saa haltuunsa äärimmäisen halutun myyntipisteen Saks-luksustavaratalosta. Loistavien ideoiden ja korkean työmoraalin omaava Estée alkaa ottamaan New Yorkin kauneuspiirejä haltuunsa tsunamin lailla.

Laura Baldinin Unelma kauneudesta on matkalippu New Yorkin kultakauteen seuraamaan maailmanmaineeseen nousseen kauneusguru Estée Lauderin vaiherikasta elämää ja sitä, millaisia taisteluja hän joutui naisena miesvaltaisessa liike-elämässä kohtaamaan. Kun vaakakupissa painoivat omaisuus ja menestys ja toisaalta ystävät ja elämän rakkaus, eivät valinnat olleet helppoja.

Cover