Kirjailija Laura Baldini
Suomentaja Auli Hurme-Keränen
Lukija Katja Aakkula
Kansi Johannes Wiebel
Alkuteos Ein Traum von Schönheit
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789523767638
Ilmestymispäivä 01.08.2024
Sidosasu Äänikirja
Sarja Naisia historiassa
Kirjastoluokka 84.2

Unelma kauneudesta

Kauneus on asenne

Laura Baldinin Unelma kauneudesta on historiallinen lukuromaani legendaksi nousseen kosmetiikkakuningatar Estée Lauderin elämästä.

New York vuonna 1928. Nuori, kunnianhimoinen Esty viettää aikaa setänsä kanssa, joka opettaa pihavajassaan häntä tekemään erilaisia parantavia rohtoja. Esty tekee kokeita hajusteilla ja öljyillä, kunnes onnistuu valmistamaan ensimmäisen erän omaa ihovoidettaan, jota hän ryhtyy myymään pieneltä taittopöydältä Long Islandin rannalla. Estyn keksinnöstä tulee valtava menestys.

Menestyksen ensimmäisen kerran koettuaan Esty alkaa kutsua itseään nimellä Estée, muuttaa Queensin kaupunginosasta Manhattanille ja saa haltuunsa äärimmäisen halutun myyntipisteen Saks-luksustavaratalosta. Loistavien ideoiden ja korkean työmoraalin omaava Estée alkaa ottamaan New Yorkin kauneuspiirejä haltuunsa tsunamin lailla.

Laura Baldinin Unelma kauneudesta on matkalippu New Yorkin kultakauteen seuraamaan maailmanmaineeseen nousseen kauneusguru Estée Lauderin vaiherikasta elämää ja sitä, millaisia taisteluja hän joutui miesvaltaisessa liike-elämässä kohtaamaan. Valinnat eivät olleet helppoja, kun vaakakupissa painoivat omaisuus ja menestys ja toisaalta ystävät ja elämän rakkaus.

Cover