Lukija Harri-Pekka Pietikäinen
Kansi Satu Kontinen
Genret Tietokirjat
ISBN 9789524031387
Ilmestymispäivä 16.10.2023
Sidosasu Äänikirja
Sarja Hidasta elämää
Kirjastoluokka 17.3

Tunne pelkosi, vapaudu elämään

Kohti sitä, mikä pelottaa

Harri-Pekka Pietikäisen Tunne pelkosi, vapaudu elämään tarjoaa vertaistukea sisimpien pelkojen tunnistamiseen ja siihen, miten peloista ja niiden aiheuttamasta häpeästä voi selviytyä.

Syvällä sisimmässä olevat pelot ohjaavat usein käyttäytymistämme, mutta niitä voi olla vaikea edes tunnistaa. Tällaisia pelkoja ovat muun muassa menettämisen pelko, huijarisyndrooma ja ulkopuolelle jäämisen pelko. Tietokirjailija Harri-Pekka Pietikäinen on aiemmissa kirjoissaan katsonut silmiin erilaisia konkreettisia pelkoja, kuten ahtaan paikan kammoa. Nyt hän tarkastelee syvemmän tason pelkoja.

Pietikäinen kertoo avoimesti omista peloistaan Hidasta elämää -kirjassaan Tunne pelkosi, vapaudu elämään. Niiden lisäksi hän käsittelee esimerkiksi sukupolvelta toiselle periytyviä pelkoja sekä pelkoja, jotka leimaavat koko yhteiskuntaa. Kirjan sanoma on lohdullinen: elämää hallitsevia tai rajoittavia pelkoja ei tarvitse voittaa, vaan niitä kohti kulkeminen riittää. Näin peloista kumpuava häpeä hellittää ja elämälle voi antautua kokonaisena itsenään.

Cover