Kirjailija Daniëlle Hermans
Suomentaja Sanna van Leeuwen
Alkuteos Het tulpenvirus
Genret Dekkarit ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789525637571
Ilmestymispäivä 27.03.2012
Sidosasu Kirja,Sidottu
Sivumäärä 300
Koko (mm x mm) 145 x 215
Kirjastoluokka 84.2

Tulppaanimurhat

Historiallinen ja elegantti tulppaanintuoksuinen trilleri. Tulppaanimurhat on nopeatempoinen, kahdessa aikatasossa etenevä murhamysteeri, joka tutustuttaa lukijan 1600-luvun Hollantiin ja tuolloin markkinoita ravistelleeseen tulppaanibuumiin.

Hollanti 1636. Kiihkeä tulppaanikauppa on saanut koko maan suoranaisen manian valtaan. Kukkasipuleiden hinnat kohoavat pilviin, ja bisneksessä liikkuu päätä huimaavia summia. Sitten arvostettu tulppaanikauppias Wouter Winkel murhataan kylmäverisesti. Kuka on veriteon takana? Tavoitteliko surmaaja harvinaista kukkasipulia vai liittyikö teko Winkelin uskonnonvastaiseen toimintaan?

Lontoo, 2007. Alec Schoeller löytää setänsä Frankin raa’asti pahoinpideltynä. Viimeisenä tekonaan Frank antaa Alecille vanhan hollanninkielisen kirjan, jossa on kuvia tulppaaneista. Mitä tekemistä Frankilla oli tulppaanien kanssa? Menettikö Frank henkensä kirjan takia?

Kirja herättää kysymyksiä tieteen ja uskonnon välisestä suhteesta ja näyttää, miten kauaskantoiset seuraukset äärimmäisellä ahneudella ja kunnianhimolla voi olla.

Cover

Ei muita julkaisuja kirjailijalta