Kirjailija Rory Carroll
Suomentaja Tapani Kilpeläinen
Kansi Mika Tuominen
Alkuteos Killing Thatcher
Genret Tietokirjat
ISBN 9789523764651
Ilmestymispäivä 01.11.2023
Sidosasu E-kirja
Kirjastoluokka 95.13

Tappakaa Thatcher!

IRA:n pommi-isku joka muutti historiaa

Rautarouvan murhayritys

Toimittaja Rory Carrollin Tappakaa Thatcher! on kattava ja jännittävä kuvaus yhdestä IRA:n kylmäverisimmistä attentaateista

Lokakuun 12. päivä 1984 pääministeri Margaret Thatcherin johtama konservatiivipuolue oli kokoontunut Brightoniin puoluekokoukseen, kun kokouksen pitopaikkana toimineessa hotellissa räjähti pommi. Viisi ihmistä kuoli ja kymmenet loukkaantuivat. Iskun pääkohteena ollut Margaret Thatcher oli räjähdyksen sattuessa huoneessaan valmistelemassa puhetta mutta selvisi täpärästi.

Tappakaa Thatcher! kertoo trillerin tavoin, miten IRA ja pommin asentanut Patrick Magee valmistelivat ja toteuttivat iskunsa. Se kertoo myös iskuun johtaneesta kehityskulusta, mm. lordi Mountbattenin salamurhasta vuonna 1979 ja Thatcherin heltymättömyydestä, joka johti kymmenen nälkälakossa olleen vangin kuolemaan. Tarina jatkuu iskun jälkeiseen suureen etsintäoperaatioon, jonka aikana poliisin onnistui selvittää syylliset ja lopulta vangita heidät.

Kirjoittaja Rory Carroll on käyttänyt kirjan aineistona tekemiään haastatteluja sekä myöhemmin paljastuneita kuvauksia tapahtumien kulusta niin IRA-terroristien kuin poliisinkin näkökulmasta.

Tappakaa Thatcher! on jännittävä lähihistorian kuvaus, joka valottaa Pohjois-Irlannin myrskyistä 1900-lukua ja muistuttaa sen hauraan rauhan tärkeydestä.

Cover

Lisää kirjailijalta