Kirjailija Nadya Tolokonnikova
Suomentaja Sirpa Parviainen
Alkuteos Read & Riot
Kieli suomi
Genret Tietokirjat
ISBN 9789522798398
Ilmestymispäivä 18.09.2019
Sidosasu E-kirja
Kirjastoluokka 99.1

Pussy Riotin opas aktivismiin

Protestoi radikaalisti, vastusta iloisesti!

Modernin protestoimisen kasvot on puettu punaiseen kommandopipoon. Tämä kuva levisi maailmalle uutiskanavien välityksellä 21. helmikuuta 2012, kun Pussy Riot -kollektiivi järjesti punk-henkisen tempauksen Moskovan Kristus Vapahtajan katedraalissa ja päätyi tapahtuman seurauksena sekä vankilaan että kansainvälisen poliittisen aktivismin symboliksi.

Ryhmän keulakuva Nadya Tolokonnikova on hyppinyt piikkilanka-aitojen yli, suudellut mellakkapoliiseja, saanut hevospiiskasta Sotšissa, ollut nälkälakossa vankilassa, ja elänyt koko tämän ajan Vladimir Putinin valvovan silmän alla. Nyt hän kertoo omin sanoin, miksi Pussy Riot oli tarpeellista perustaa ja mitä kaikkea hän on joutunut tekojensa seurauksena kestämään.

Pussy Riotin opas aktivismiin paljastaa Tolokonnikovan kymmenen ohjetta vallankumouksen aikaansaamiseksi. Kirja tarjoaa tuoreen ja ajankohtaisen näkökulman kansalaistottelemattomuuteen, kehottaa kyseenalaistamaan vallalla olevia käytäntöjä ja muistuttaa, että aktivismi voi olla myös iloista.

Teoksen esipuheen on kirjoittanut Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson.

Cover

Lisää kirjailijalta