Kirjailija Eva-Maria Bast
Suomentaja Hanna Fauster
Lukija Anniina Piiparinen
Kansi Johannes Wiebel
Alkuteos Die Queen
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus Uutuus
ISBN 9789524031042
Ilmestymispäivä 19.04.2024
Sidosasu Äänikirja
Sarja Elisabet 1
Kirjastoluokka 84.2

Prinsessa Elisabet

Prinsessa, josta tuli sydänten hallitsija

Eva-Maria Bastin Prinsessa Elisabet aloittaa vangitsevan romaanitrilogian kuningatar Elisabet II:n elämästä

Huhtikuisena yönä vuonna 1926 Englannin kuningasperheeseen syntyy uusi jäsen, Elizabeth Alexandra Mary. Lilibetiksi kutsuttu tyttö kasvaa etuoikeutetussa ympäristössä, joka ei kuitenkaan täysin tyydytä voimakastahtoista ja päämäärätietoista nuorta naista.

Suljettujen ovien takana tiedonjanoisten lehtimiesten ulottumattomissa Elisabet joutuu todistamaan sukunsa poliittista välienselvittelyä, kun hänen isänsä nousee Ison-Britannian valtaistuimelle vuonna 1936. Lisää dramatiikkaa nuoren Elisabetin elämään tuo yllättävä suhde Kreikan komeaan mutta rutiköyhään prinssi Philipiin, jonka ilmestymistä nuoren prinsessan elämään hovi ei katso hyvällä.

Kun Elisabetin isän terveys romahtaa toisen maailmansodan jälkimainingeissa, joutuu prinsessa kansakuntansa valokeilassa miettimään uudelleen paikkaansa maailmassa ja tulemaan siksi hallitsijaksi, joksi kohtalo on häntä ohjannut. Elisabetin täytyy olla valmis taistelemaan saavuttaakseen suurimmat unelmansa sekä kuningattarena että ihmisenä.

Eva-Maria Bastin Prinsessa Elisabet on historiallisen romaanitrilogian ensimmäinen osa, joka kertoo elävästi nuoren prinsessan tarinan.

Cover