Kirjailija Fernando Morais
Suomentaja Satu Ekman, Jarna Piippo
Alkuteos O mago
Kieli Suomi
Genret Historia ja elämäkerrat Tietokirjat
ISBN 9789525635737
Ilmestymispäivä 15.03.2010
Sidosasu Kirja Sidottu
Sivumäärä 543
Kirjastoluokka 86.64

Paulo Coelho - Sanojen alkemisti

"Kerroin Fernandolle asioita, joita en ole koskaan kertonut kenellekään... edes itselleni." Paulo Coelho

Brasilialaisen Paulo Coelhon teokset ovat ihastuttaneet miljoonia lukijoita kaikilla mantereilla. Harva kuitenkaan tietää, millainen ihminen Alkemistin ja Pyhiinvaelluksen kirjoittaja on. Paulo Coelho – Sanojen alkemisti on kirjailijan ensimmäinen elämäkerta, ja se perustuu Coelhon henkilökohtaisiin päiväkirjoihin neljänkymmenen vuoden ajalta.

Paulo Coelho – Sanojen alkemisti on kaunistelematon, hätkähdyttävä kuvaus Coelhon matkasta kirjallisuuden supertähdeksi. Vuonna 1947 syntynyt Coelho on elänyt värikkään elämän, ja ennen kuin hänen pakkomielteinen unelmansa menestyksekkäästä kirjailijanurasta toteutui, hän ehti kokeilla siipiään monella eri alalla ja kohdata monenlaisia vastoinkäymisiä.

Coelhon myrskyisiä nuoruusvuosia leimasivat toistuvat masennuskaudet ja pakkohoitojaksot mielisairaalassa, jonne vanhemmat hänet passittivat. Myöhemmin Coelho vietti huumeiden vauhdittamaa rocktähden elämää, kiinnostui saatananpalvonnasta ja päätyi jopa Brasilian turvallisuuspoliisin selliin. Coelhon levoton mieli rauhoittui vasta kun hän kulki muinaisen pyhiinvaellusreitin Espanjan Santiago de Compostelaan. Tuohon matkaan perustuvasta esikoisromaanista Pyhiinvaellus tuli myöhemmin hänen läpimurtoteoksensa.

Ei muita julkaisuja kirjailijalta