Kirjailija Agnes Imhof
Suomentaja Hanna Fauster
Lukija Elina Varjomäki
Kansi Johannes Wiebel
Alkuteos Die geniale Rebellin
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789523767577
Ilmestymispäivä 10.10.2023
Sidosasu Äänikirja
Sarja Naisia historiassa
Kirjastoluokka 84.2

Nerokas kapinallinen

Matemaatikko, joka katsoi maailmaa toisin kuin muut

Agnes Imhofin Nerokas kapinallinen on kiehtova historiallinen lukuromaani matemaatikon ja maailman ensimmäisen ohjelmoijan Ada Lovelacen elämästä

Vuoden 1833 Lontoossa kuusitoistavuotias Ada Lovelace, lordi Byronin tytär, on astumassa seurapiireihin skandaalinomaisen rakkaussuhteen jälkimainingeissa. Ada ei kuitenkaan aio tyytyä pelkkään hauskanpitoon, sillä hänen elämänvimmansa ja tiedonjanonsa ovat kyltymättömät.

Kun tieteestä palavasti kiinnostunut Ada saa kuulla Charles Babbagen rakentaneen ihmeellisen laskutoimituksia tekevän laitteen, vaatii hän päästä tutustumaan tämän luomukseen tarkemmin. Vanhoillinen Babbage ei kuitenkaan ole halukas päästämään nuorta tyttöä elämäntyönsä äärelle. Adan ja Babbagen keskinäinen kädenvääntö saa uuden käänteen, kun hurmaava lordi William King astuu Adan elämään.

William on Adan lailla lumoutunut tieteen saavutuksista, ja lordin suojeluksessa Ada aloittaa matkan, joka mullistaa käsityksemme tieteestä. Agnes Imhofin Nerokas kapinallinen on kiehtova historiallinen lukuromaani Ada Lovelacesta, joka traagisen lyhyen elämänsä aikana ehti luoda pohjan kaikelle sille, mikä johti tuntemamme tietokoneohjelmoinnin syntyyn.

Cover

Lisää kirjailijalta