Kirjailija Jim Carrey Dana Vachon
Suomentaja Kristiina Vaara
Kansi Nic Oxby,Chip Kidd
Alkuteos Memoirs and Misinformation
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789523760660
Ilmestymispäivä 20.04.2021
Sidosasu Kirja,Sidottu
Sivumäärä 288
Koko (mm x mm) 144 x 222
Kirjastoluokka 84.2

Muistoja ja muita tarinoita

Peloton ja erittäin omituinen ”omaelämäkerta” yhdeltä maailman kuuluisimmista näyttelijöistä

Muistoja ja muita tarinoita on näyttelijä Jim Carreyn puolielämäkerrallinen romaani, jossa mikään ei ole totta mutta kaikki on todellista.

Jim Carrey on eittämättä järjettömän menestynyt ja rakastettu näyttelijä, jonka elämä pursuaa rikkauksia ja etuoikeuksia. Mutta hän on myös yksinäinen. Ehkä jo saavuttanut huippunsa. Kenties jopa… elähtäneen oloinen? Carrey on kokeillut dieettejä, guruja ja Israelin armeijan kouluttamien vahtikoiriensa kanssa pötköttelyä, mutta mikään ei tunnu häivyttävän tyhjyyden ja mitättömyyden tunteita.

Sitten Jim kohtaa Georgien: kunnianhimoisen älykön, elämänsä rakkauden. Omintakeisen käsikirjoittajan Charlie Kaufmanin ansiosta Carreylla on myös mahdollisuus palauttaa uransa raiteilleen rajoja rikkovassa Hollywood-spektaakkelissa ja voittaa pitkään himoitsemansa Oscar-palkinto. Asiat näyttävät sujuvan hyvin!

Universumilla on kuitenkin aivan toiset suunnitelmat.

Muistoja ja muita tarinoita on hullunrohkea puolielämäkerrallinen romaani, joka purkaa näyttelijä Jim Carreyn pieniksi palasiksi. Jim Carrey ja Dana Vachon ovat kutoneet faktaa ja fiktiota railakkaasti sekoittavan tarinan muun muassa näyttelemisestä, Hollywoodista, agenteista, kuuluisuudesta, etuoikeuksista, ystävyydestä, rakkaudesta, addiktiosta, pelosta, yhteisestä sielustamme, Kanadasta ja maailman katastrofaalisesta lopusta.

Cover