Kirjailija Grethe Bøe
Suomentaja Jaana Palanterä
Kansi Nic Oxby
Alkuteos Mayday
Genret Dekkarit ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789523764309
Ilmestymispäivä 23.12.2022
Sidosasu Kirja,Sidottu
Sivumäärä 352
Koko (mm x mm) 145 x 222
Kirjastoluokka 84.2

Mayday

Pakomatka jääkylmän tundran halki

Grethe Bøen Mayday on räjähtävä toimintatrilleri NATO-hävittäjälentäjästä, joka joutuu taistelemaan tiensä halki jäisen erämaan

NATO järjestää kaikkien aikojen suurimmat sotilasharjoituksensa Finnmarkissa Pohjois-Norjassa. Harjoituksen aikana NATOn F-16-hävittäjä törmää venäläiseen lentokoneeseen ja tulee ammutuksi alas taivaalta Venäjän yllä. Välikohtauksesta syntyy kansainvälinen kriisi, jossa sekä Venäjä että NATO tulkitsevat tapahtuman hyökkäykseksi.

Pudonneen hävittäjän lentäjät Ylva Nordahl ja John Evans selviävät maahansyöksystä kuin ihmeen kaupalla. He tietävät, että yläilmoissa tapahtui jotakin, josta on saatava välittömästi tieto Norjaan keinolla millä hyvänsä. Lentäjillä on mahdoton tehtävä edessään. Heidän täytyy paeta halki jäisen erämaan takaisin Norjan maaperälle vältellen Venäjän armeijan joukkoja ja palkkasotilaita ja siten estää katastrofi, joka voisi sytyttää kolmannen maailmansodan.

Elokuvaohjaajana ja -käsikirjoittajana kannuksensa ansainnut Grethe Bøe tempaisee räjähtävässä Mayday-esikoisteoksessaan lukijan keskelle kahden lentäjän epätoivoista koitosta suurvaltojen voimainnäytön keskellä.

Cover

Lisää kirjailijalta

Mayday
Äänikirja