Kirjailija James Felton
Suomentaja Simo Liikanen
Lukija Aku Laitinen
Kansi Steve Leard
Alkuteos Assholes
Genret Henkilökuvat ja elämäkerrat Tietokirjat Uutuus
ISBN 9789524032254
Ilmestymispäivä 26.03.2024
Sidosasu Äänikirja
Kirjastoluokka 99.1

Maailmanhistorian pahimmat paskiaiset

Mulkerot kautta aikain

Brittisatiirikko James Felton osoittaa Maailmanhistorian pahimmat paskiaiset -teoksessaan, että menneisyyttämme ovat suurmiesten ja -naisten lisäksi muovanneet mitä uskomattomimmat kusipäät.

Kirjailija-toimittaja James Felton esittelee tässä kirjassaan ilkeimpiä, kieroutuneimpia ja inhottavimpia henkilöitä, jotka ovat koskaan eläneet.

Mukana on monille tuttuja hahmoja kuten Kristoffer Kolumbus tai Iivana Julma, mutta myös vähemmän tunnettuja, kuten 1500-luvulla elänyt kiinalainen keisari Zehngde, jonka ylisuuressa haaremissa naiset kuolivat nälkään. Mutta ilkeys ei ole rajoittunut vain yläluokkaan, mistä on esimerkkinä kuningas Kaarle II:n pyöveli, joka mestasi kuolemaan tuomitut armollisesti yhdellä iskulla vain, jos siitä maksettiin hänelle erikseen.

Vähän modernimpaa kusipäisyyttä edustaa amerikkalainen tiedemies, joka yritti toistaa Pavlovin kuuluisat koirakokeet ihmisvauvoilla, mutta huomattavasti sadistisimmin menetelmin. Mukana on myös venäläinen puoskari Ilja Ivanovitš Ivanov, joka oli erittäin epämiellyttävä henkilö, ja jos ostat tämän kirjan, saat tietää miksi.

Cover