Kirjailija Walter Isaacson
Suomentaja Tero Valkonen
Alkuteos Leonardo da Vinci
Kieli suomi
Genret Historia ja elämäkerrat Tietokirjat
ISBN 9789522796820
Ilmestymispäivä 28.03.2019
Sidosasu Kirja Sidottu
Sivumäärä n. 700
Koko (mm x mm) 150 x 225
Kirjastoluokka 99.1

Leonardo da Vinci

Mestariteos kaikkien aikojen mestarista

Leonardo da Vinci loi kaksi kaikkien aikojen kuuluisinta maalausta: Mona Lisan ja Viimeisen ehtoollisen. Hän oli tieteen ja teknologian lumoama visionääri, joka löysi kauneuden ja intohimon yhtä lailla anatomiasta kuin asetekniikasta. Da Vinci oli valovoimainen ja poikkeuksellinen persoona, jonka elämä muistuttaa meitä paitsi oppimisen ja tiedonjanon tärkeydestä myös opitun tiedon kyseenalaistamisesta ja luovien ratkaisujen löytämisestä.

Walter Isaacson on punonut Leonardo da Vincin muistiinpanojen tuhansien sivujen pohjalta unohtumattoman kertomuksen, joka paljastaa sekä tieteilijän, taiteilijan että ihmisen ainutlaatuisten ja vertaansa vailla olevien saavutusten takana. Isaacson osoittaa, miten da Vincin nerous pohjautui taitoihin, joita voimme jokainen kehittää, kuten intohimoiseen uteliaisuuteen, tarkkaan havainnointiin ja leikkisään mielikuvitukseen, joka da Vincin tapauksessa sai jopa fantastisia piirteitä.

Isaacson on tällä elämäkerralla halunnut muistella ja juhlistaa neroa, jonka kuolemasta tulee toukokuussa 2019 kuluneeksi 500 vuotta.

Cover

Ei muita julkaisuja kirjailijalta