Kirjailija Jeannette Walls
Suomentaja Raija Rintamäki
Kansi Nic Oxby
Alkuteos The glass castle
Genret Henkilökuvat ja elämäkerrat Tietokirjat
ISBN 9789522795441
Ilmestymispäivä 02.01.2014
Sidosasu Kirja,Pokkari
Sivumäärä 364
Koko (mm x mm) 110 x 178
Kirjastoluokka 99.1

Lasilinna

Lasilinna on paitsi uskomaton ja epätavallinen elämäntarina myös hellä ja koskettava kuvaus ehdottomasta rakkaudesta perheessä, joka kaikista virheistään huolimatta antoi eväät toteuttaa rohkeasti omilla ehdoilla valittua elämäntietä.

Jeannette Wallsin vanhempien itsepäinen epäsovinnaisuus oli perheen kirous ja pelastus. Rex ja Rose Mary Wallsilla oli neljä lasta. Aluksi he elivät kuin kiertolaiset: siirtyivät Yhdysvaltain lounaisosan pienestä kaupungista toiseen ja leiriytyivät vuorilla. Rex oli karismaattinen ja kekseliäs mies, joka selvin päin ollessaan kertoi lapsilleen lumoavia tarinoita fysiikasta ja geologiasta ja siitä, miten elämää eletään täysillä ja pelotta. Rose Mary oli innokas taidemaalari ja kirjoittaja. Hänen innostuksensa taiteen tekemiseen oli niin palavaa, että ruoanlaitto ja lapsista huolehtiminen jäi toiselle sijalle.

Myöhemmin rahat loppuivat ja kulkurin elämäntavasta karisi romantiikka. Wallsit asettuivat asumaan Länsi-Virginian osavaltioon pieneen kaivoskaupunkiin. Rex pakeni todellisuutta. Hän joi, varasti perheen ruokarahat ja hävisi päiväkausiksi. Jeannette joutui veljensä ja siskojensa kanssa huolehtimaan toisistaan. Kun muutosta ei tullut eivätkä vanhemmat pystyneet kantamaan vastuutaan, lapset löysivät lopulta tarpeeksi tahdonvoimaa lähteä kotoa.

Huolimatta kaoottisista kotioloista Jeannette Walls kuvaa vanhempiaan lämpimästi ja rakastavasti, ilman katkeruutta.

Cover

Lisää kirjailijalta